لینک UTM چیست ؟ ساخت لینک UTM برای تبلیغات هوشمندانه

بدون دیدگاه
لینک UTM

خلاصه مطلب

لینک UTM چیست ؟ و چطور با ساخت این لینک میتوانیم URL های ورودی به یک لینک خاص را بررسی کرده ؟ تا یک تبلیغات هوشمندانه در سایر سایت ها داشته باشیم
لینک UTM

خلاصه مطلب

لینک UTM چیست ؟ و چطور با ساخت این لینک میتوانیم URL های ورودی به یک لینک خاص را بررسی کرده ؟ تا یک تبلیغات هوشمندانه در سایر سایت ها داشته باشیم

چطور میتونیم با لینک UTM یک تبلیغ هوشمندانه و قوی با بازدهی و ورودی و فروش بالا داشته باشیم؟ خیلی مهمه که جزییات و نتیجه تبلیغات بنری سایت خودمون رو بدونیم و بررسی کنیم تا برای دفعات بعد در نتایج آن تغییر ایجاد کنیم و در بهبود روند تبلیغات موثر باشیم.
اما این اتفاق چطور ممکنه و ما چطور میتونیم دقیقا بفهمیم که تبلیغات بنری ما موثر بوده ورودی های تبلیغات چه تعدادی بودند و تبلیغات ما در کدام سایت و کدام جایگاه بهتر بوده.
در این مطلب سعی کردیم همه این موارد برسی کنیم تا یک کمپین تبلیغاتی موثر داشته باشید فرض می‌کنیم که سایت ما که در طول روز بیش از هزاران آی‌پی بازدید کننده داره و ما برای افزایش فروش و ورودی سایت ، اقدام به تبلیغات بنری در سایت‌ها، شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، ایمیل مارکتینگ و یا حتی گوگل ادورز … کردیم.

حالا ما باید از کجا بفهمیم که هر کدوم از این تبلیغات ها چقدر موثر بوده ؟ چه تعداد کلیک خوردن و بازدیدکننده برای ما ایجاد کردن ؟ و این تعداد کلیک چه مقدار از این کلیک‌ها منجر به خرید شده؟ حتما بعد از خوندن این سوال ها عملکرد و ویژگی های گوگل آنالیتیک میفتید که دقیقا همین آمار هارو به ما میده ولی برای دونستن این آمارها در یک جهت دقیق تر استفاده از لینک UTM بهترین گزینه است که به سادگی میتونیم آمار یک تبلیغ بنری را زیر نظر بگیریم.

حالا چیزی که اهمیت داره UTM چیست؟ چطور باید یک لینک UTM بسازیم؟ و اینکه لینک‌های UTM در چه مواردی به درد ما خواهند خورد و یا حتی چطور باید این لینک ها را بسازیم تا از آن برای بهبود مسیر تبلیغات استفاده کنیم، می‌پردازیم

لینک UTM چیست؟

Urchin Tracking Module خلاصه ی عبارت UTM هست که تکست های کوچکی هستند که به انتهای URL ها اضافه می شوند و به شما کمک می کنند تا ترافیک وب سایتی که از طریق کلیک برروی این URL ها به سایت شما وارد می شود را پیگیری کنید.

در واقع همان ورودی های یک لینک تبلیغی ، Urchin یک شرکت نرم‌افزاری خریداری شده توسط گوگل بود بود که فعالبت های مشابه گوگل آنالیتیک منجر به تولید آن شد UTM در واقع کد و لینک دستوری هوشمندی هست که با اضافه کردن به انتهای هر لینکی که میخواهیم آن را پیگیری کنیم و آمار ورودی های به سایت و سایر جزییات را به ما خواهد داد.

اما نمایشگر این اطلاعات و آمار ها کجاست ؟ در واقع شما این قطعه کد و اطلاعات مختلفی را که به سیستم آمارگیر ارسال میکند در گوگل آنالیتیک مشاهده میکنید و در اونجا همه این اطلاعات پردازش شده و بعد از شناسایی و جمع شدن در قالب یک گزارش جامع در اختیار شما قرار می‌گیره که میتونه کمک های بسیاری به پیشرفت روند تبلیغ کند. در نهایت با استفاده از این آمار و ارقام میتونیم بفهمیم هر بنری که در یک سایت تبلیغ کننده قرار دادیم، یا خبرنامه‌ و ایمیل مارکتینگی که انجام دادیم وارسال کردیم، در هر بازه زمانی چه تعداد کلیک و ورودی از طریق تبلیغات به ما داده است.

چه زمانی و کجا از لینک UTM استفاده کنیم ؟

بیشتربن و مهم ترین استفاده از لینک‌های UTM برای کمپین تبلیغاتی است که برای سایت های مقصد ارسال میکنیم این لینک ها بهترین راه هستند که ببینیم کمپین ساخته شده تا چه میزان ورودی برامون آورده و به عبارتی چه میزان برای ما سود داشته که آیا دفعات بعد اون هارو تمدید کنیم یا نه ؟

یا تبلیغی که در یک سایت انجام شده بطور مثال حتی برای یکماه چه تعداد ورودی به سایت ما میده. پس میشه گفت استفاده این نوع لینک‌های برای بازاریابی آنلاین بسیار مفید و کاربردی هست،که میتونیم در جاهای مختلف از اون برای کسب و کار خودمون استفاده کنیم و با اضافه کردن کدهای UTM به URL های تان، می توانید به سادگی بفهمید که کدام دامین ها و کمپین ها بیشتری ترافیک را به سمت وبسایت شما هدایت می کنند.

1. کمپین‌های بنری و تبلیغات

این نوع لینک‌ها هم برای تبلیغاتی که در هر سایت میدین کاربرد داره و میتونید بفهمید که از هر سایت چند ورودی گرفتید و موارد دیگری که قبل تر گفتیم و اینکه کدوم بخش از مکان تبلیغاتی یک سایت بیشترین ورودی را به شما داده و یا اینکه بنر استفاده شده برای تبلیغ با چه سایزی و چه شکلی و رنگ و فونتی بیشترین ورودی را به شما میده که این بررسی باعث میشه شما هر بار تبلیغی هوشمندانه و قوی تر داشته باشید.

2. کمپین‌های اجتماعی

شبکه های اجتماعی یکی از راه های موثر برای افزایش ورودی به سایت ماست اما چطور بفهمیم که عملکرد ما در کدام شبکه بهتر بوده؟ برای اینکه بدونیم چندتا ورودی از این شبکه ها دریافت کردید یا چند تا ورودی از سایت به این شبکه ها داشتید راهش اینه که میتونید دکمه‌ها رو به صورت UTM بسازید که این آمار رو هم برای هر مطلب به دست بیارید.

یا در حالت برعکس میتونید لینکی که در صفحات پروفایل رسمی سایت به اشتراک می‌زارید به صورت UTM درج کنید تا تعداد ورودی از هر شبکه اجتماعی را به دست بیارید.
جالبه که به راحتی میتوانید بفهمید کدام شبکه اجتماعی شما عملکرد قوی تری داشته و پر طرفدار است بسا که این ورودی ها برای سئو و افزایش فروش سایت بی تاثیر نخواهند بود.

3. کمپین‌های ایمیلی

یکی دیگر از موارد پر کاربرد این نوع لینک میتونه در رصد کردن خبرنامه و کمپین‌های ایمیل مارکتینگ که ارسال می‌کنید باشه تا بدونید چه تعداد ورودی و ترافیک از خبرنامه‌ای که ارسال کردید به دست آوردید.خبر نامه ها اهمیت بالایی دارن که باید بدونیم چه زمانی و چندین بار در ماه ارسال داشته باشیم تا مخاطبان ابن حوزه را از دست ندهیم میتونین دوره جامع ایمیل مارکتینگ را مطالعه کنید تا با همه این ویژگی ها آشنا شوید.

شما می توانید اطلاعاتی از قبیل تعداد بازدید و ورودی ، مدت حضور بازدیدکنندگان در سایت و شناسایی یک تبلیغ موثر با توجه به ورودی ها را پیگیری نمایید.

Campaign Tracking یا پیگیری کمپین چیست؟

پیگیری یک کمپین معمولا در تبلیغات آنلاین و آنلاین ( ایمیل مارکتینگ و بازاریابی دیجیتال ،اس ام اس مارکتینگ،تبلیغات آنلاین (بنری، گوگل ادورز،شبکه اجتماعی …)،تبلیغات آفلاین (رویداد های خبری، تراکت، …) و… ) برای پیگیری موفقیت کمپین های بازاریابی مورد استفاده قرار می گیرد مثل ردیابی ایمیل یا بنر که همان تبلیغات PPC نام دارد که سایت پذیرنده تبلیغات عکس مورد نظر شما را در سایت خود قرار داده و به ازای هر کلیک هزینه در یافت میکیند . یک لینک ساده ی UTM می تواند اطلاعاتی را به آدرس سایت شما اضافه نماید که نمایشگر این اطلاعات همان گوگل آنالیتیک میباشد .

قسمت های مختلف UTM

لینک UTM دارای قسمت های مختلف هست که این قسمت ها در واقع همان تگ های ردیابی هستندکه با استفاده از این بخش های مجزا و به اصطلاح ترکیبات تشکیل دهنده میشه تشخیص داد کاربری که وارد این لینک شده چطور وارد سایت شده ؟ مستقیم از خود تبلیغات ؟یا خیر بصورت غیر مستقیم؟اگر از تبلیغ وارد شده، ورودی از کدوم سایت بوده و روی کدوم بنر کلیک کرده؟ چون ممکنه بطور هم زمان از چندین کمپین تبلیغات در چند سایت متفاوت استفاده کرده باشیم یا در هر سایت از چند بنر در جایگاه های مختلف (بالا پایین چپ و راست ) استفاده کرده باشیم.

که utm به سادگی همه این جزییات در اختیار شما قرار میدهد و سوالات دیگری که مطرح هست آیا این کد میتواند بازگو کند بنری که در هدر قرار داره بیشترین کلیک و ورودی را به ما میده یا بنری که در گوشه‌ای از سایت یا انتهای مطالب قرار دارند بیشترین بازدید را به ما میدن؟ برای بهتر فهمیدن موضوع تمام قسمت های مختلف این کد را برسی همراه با مثال برسی خواهیم کرد.

بخش utm_source یا منبع : این قسمت نشون میده که ورودی از کدوم سایت بوده به عنوان مثال در هر فضایی که تبلیغات کردید از جمله سایت ها و شبکه های اجتماعی باید نام و محل دقیق تبلیغ را در این قسمت لینک بیارید مثال : Telegram , site

بخش utm-campain کمپین : این پارامتر هم متعلق به کمپین کلی هست که اونو اجرا کردید. و باید آدرسی باشه که هنگام برسی متوجه بشید که‌مربوط به کدوم کمپین برای مثال کمپین مربوط به تبلیغ سئو هست یا وردپرس (البته هر موضوعی میتونه که این موارد مربوط به سایت های وردپرسی هست) برای مثال کمپین ها یا جشنواره های نوروزی،شب یلدا، تابستانه و … مثال : Norooz

بخش utm_medium یا رسانه : این قسمت نشون دهنده نوع تبلیغ شما است . به عنوان مثال اگر لینک تبلیغی شما بنر باشه باید از پارامتر banner بعد از این عبارت استفاده کنید مثال : social

بخش utm_content یا محتوا : (اختیاری) تا اینجا همه موارد اجباری بوده اما این المان و المان بعدی اختیاری هست و به نوعی همون A/B testing هست که قبلا هم در رابطه با اون صحبت کردیم که میتونید از اون برای بهتر تشخیص دادن اینکه کدوم تبلیغ به سود شما بوده و کدوم تبلیغ موثر نبوده مفید میباشد. مثلا اگر براتون مهم باشه که بدونید کاربری که به سایت اومده با تبلیغ روی بنر هدر در سایت اومده یا اینکه با تبلیغ روی بنر انتهای مطالب بوده که وارد سایت شده میتونید از این قسمت اطلاعات را به دست بیارید.

بخش utm_term یا اصطلاحات : (اختیاری) این گزینه هم اختیاری هست و برای مشخص کردن نوع تبلیغات در زمینه کاری استفاده کرد تا کلمه کلیدی خاصی که به منظور مشخص کردن روی تبلیغات خاص گذاشته میشه مشخص کرد.

سعی کنید هیچوقت از utm در لینک داخلی به سایت خودتان استفاده نکنید چون با اینکار داده های گوگل آنالیتیک را بهم میریزید.

روش های ساخت UTM

اما چطور ابن لینک رو بسازیم و چه روش هایی برای ساخت اون موجوده ؟

 _ روش دستی (که با دقت بر اجزای لینک کاملا راحت و قابل اجراست) 

_ روش آنلاین توسط UTM ساز ها ( مانند Campaign URL Builder )

_ با استفاده از مرورگر ( برای ساخت UTM، اکستنشن‌های مختلفی در مرورگرها وجود دارند که می‌توانیم از آن‌ها استفاده کنیم. )

_ با استفاده از نرم افزار اکسل ( با استفاده از اکسل و فرمول نویسی نیز می‌توانیم چیزی شبیه به ابزارهای ساخت UTM بسازیم. البته شاید فرمول نویسی و کار با اکسل کمی پیچیده به نظر برسد اما با آموزش های موجود در سطح اینترنت جای هیچ نگرانی نیست.  )

1 . آموزش ساخت UTM با روش دستی

در ابتدا باید با برخی علائم نگارشی در لینک که معنا و مفاهیم خاصی به لینک میدهند آشنا شوبم و هر کدام را در جای خاص استفاده کنیم.

_ بعد از آدرس صفحه‌ای که قصد دارید براش لینک بسازید باید از علامت سوال(به صورت انگلیسی) استفاده کنید.

_ بعد از هریک از بخش هایی که بالا توضیح دادیم باید از علامت = استفاده کنید

_ برای جدا کردن هر پارامتر از هم از علامت & استفاده کنید.

_ اگر عبارتی هست که نیاز به جدا کردن داره با استفاده از خط تیره از هم جدا کنید و فاصله بینشون نزارید مثلا به جای Telegram post بنویسید Telegram-post

_ برای استفاده از چند کلمه کلیدی هم در لبنک میتوانید از علامت + استفاده کنید.

_ عبارات را با حروف کوچک انگلیسی تایپ کنید

لینک UTM
لینک UTM

2 . آموزش ساخت UTM با روش آنلاین و سریع

 

و اما روش دوم و ساخت لینک بصورت آنلاین پس اگر انجام این کار به صورت دستی براتون سخت هست می‌تونید با مراجعه به سایت Campaign URL Builder لینک قابل پیگیری خود را بسازید.

_ کافیه ابتدا لینک صفحه را در فیلد Website URL وارد کنید.
_ سپس اطلاعات هر پارامتر را بر اساس توضیحاتی که بالاتر دادیم در هر فیلد وارد کنید.
_ تا در نهایت خروجی لینک در فیلد Share the generated campaign URL رو بگیرید که خیلی راحت با کپی کردنش میتونید از این لینک برای کمپین خودتون استفاده کنید.

 

لینک UTM
لینک UTM

نتایج بررسی لینک UTM

با موارد و بخش ها پارامترهای مشخص شده که در بالا توضیح دادیم ما میتونیم چه جزییاتی از تبلیغی که در جاهای مختلف دادیم را به دست بیاریم؟ UTMبه طور قطع میتونه چند مورد رو برای شما کاملا توضیح بده. علاوه بر اینکه utm اطلاعاتی مثل تعداد صفحات مشاهده شده توسط کاربر، مدت زمان ماندن در سایت و میزبان بانس ریت صفحه هم به ما میده، موارد مهم تری که در زیر براتون توضیح دادیم در اختیارتون میزاره

_اولین و مهم ترین سوال که در ایمیل مارکتینگ و یا به عبارتی مارکتینگ دیجیتالی خیلی اهمیت داره اینه که ترافیک و ورودی به سایتی که انجام شده از کجا اومده؟از کدوم سایت ؟ کدوم تبلیغ ؟ و دوم اینکه کاربری که با استفاده از لینک UTM به سایت من رسیده چطور به اینجا اومده؟ مستقیم وارد شده از لینک ؟ یا خیر خود کاربر با جستجو وارد سایت شده!؟ و سوم اصلا چرا ترافیک به من رسیده؟ تبلیغات من چه ویژگی داشته و کجا بوده که برای کلیک کردن مناسب بوده(به زبانی خودمانی)

اما این اطلاعات چطور به گوگل آنالیتیکس ارسال میشه و ما به چه صورت میتونیم این اطلاعات را ببینیم؟ برای اینکه آمار و نتابج لینک‌های ساخته شده برای تبلیغ رو مشاهده کنید باید حتما اکانتی در گوگل آنالیتیک داشته باشیم که قبلا در رابطه با آن مطالبی در سایت قرار دادیم که نیاز به کمی آشنایی با فضای این آمارگیر گوگل دارید که آموزش های آن در سایت موجوده. بعد از وارد شدن به حساب کاربری گوگل آنالیتیک از دو قسمت می‌تونید نتایج UTM را مشاهده کنید. برای مشاهده آمار این لینک هوشمند به ترتیب به مسیرهای زیر برید.

Acquisition> All Traffic> Source/Medium

Acquisition> Campaigns> All Campaigns

در این قسمت تعداد کلیک برای هر یک از بنرها بر اساس پارامترهای هر کمپین قابل مشاهده هست که با استفاده از این آمار میشه فهمید کدوم یکی از مکان‌های سایتی که بهش تبلیغ دادید بیشتر و بهتر برای شما ورودی میده. هر بار که بازدیدکنندگان سایت بر روی لینک ساخته شده کلیک کنند، گوگل آنالیتیک مقادیر را در هر قسمت UTM شناسایی میکند. پس در این صورت میتونید گزارشات را به صورت کامل ببینید که ورودی‌ها از کجا بوده، روی کدوم بنر یا تبلیغ کلیک شده، چند کاربر به این لینک اومده و… که هر کمپین به صورت جدا براتون نمایش داده میشه .

لینک UTM
لینک UTM

فواید استفاده از لینک های پیگیری

_ پیگیری تمام ورودی ها به یک لینک خاص

_ بهینه کردن تاثیر تبلیغ

_ شناختن نوع تبلیغی که کاربران آن را میپسندند

_ شناسایی بهترین رنگ شکل و متن یک تبلیغ که تعداد کلیک بیشتری داشته و استفاده های مجدد در تبلیغ های بعدی

_ شناسایی اینکه آیا تصاویر موثر بودند یا فیلم ها و گیف ها

_ شناسایی راه های برای بالابردن نرخ تبدیل سایت

_ آنالیز شبکه های اجتماعی و شناختن محتواهای موثر تر که منجر به ورود کاربران به سایت شده و حتی برعکس

_ شناسایی اطلاعاتی که میتوانید رنج ها متفاوت کاربران را دسته بندی کنید

_ شناسایی راه هایی برای افزایش در فروش محصولات و افزایش محبوبیت

_ بهتر شدن سئو سایت در مسیر بهبود ورودی ها و افزایش ماندگاری در سایت

امروزه با پیشرفت هر روزه ی تکنولوژی و دسترسی بیشتر به ابزارهای مفیدی که به فعالیت های بازاریابی دیجیتال کمک بسیاری می کنند و باعث پیشرفت شما میشوند ،نادیده گرفتن آنها کار درستی به نظر نمی رسد. سعی کنید در این مسیر تکنولوژی از رقیبان خود عقب نمانید و باید از تمامی ابزارهای تحلیل بازاریابی به خوبی استفاده کنید تا ایرادات محتوایی بازاریابی خود را پیدا کنید و بار ها و بار ها به اشتباه از آن ها استفاده نکنید، لینک های UTM به شما آمار دقیق ورود ها از هر جایی به سایت شما میدهد،سایت شما مانند سرزمینی است که شما فرمانروای آن هستید با داشتن این آمار ارقام مدیریت بهتری برای سرزمین خود پیش بگیرید.

هرگونه سوال و ابهامی را می توانید از بخش نظرات همین صفحه با ما در میان بگذارید.

مغز وردپرس
انجمن وردپرس
انجمن وردپرس

مطالبی که شاید دوست داشته باشید

پیشنهاد ویژه رایگان
درآمد از وردپرس و طراحی سایت

درآمد از وردپرس و طراحی سایت چقدر هست ؟

در این ویدیو با شما در مورد میزان درآمد یک وردپرس کار و طراح سایت صحبت میکنیم تا بدانید درآمد در ایران و حتی درآمد دلاری یک طراح چقدر میتواند باشد.

نکته : ایمیل و شماره موبایل معتبر را وارد نمایید تا لینک دانلود برای شما ارسال شود.

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

مطالب

پر بازدید هفته

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

لطفا نظرات و دیدگاه های ارزشمند خود را از طریق فرم زیربرای ما ارسال کنید ( برای پشتیبانی محصولات از بخش ناحیه کاربری اقدام کنید)

هیچ نظری وجود ندارد

× شما برای نظر دهی باید وارد شوید
با ما گفتگو کنید ...
×

اگر میخواهید هر روز آموزش رایگان ببینید وارد پیج اینستاگرام میلاد رنجبری شوید .