وردپرس چیست ؟ چرا و چطور با وردپرس سایت بسازیم ؟

بدون دیدگاه
وردپرس چیست

خلاصه مطلب

اگر برای کسب و کار اینترنتی خود بدنبال ساخت سایت هستید، نیاز به دانش زبان برنامه نویسی نیست ، براحتی با وردپرس میتوانید سایت خود را بسازید. وردپرس یک سیستم تولید محتوای کاملا رایگان است که محبوبیت زیادی بین کاربران وب دارد ،اگر علاقه دارید بدانید که وردپرس چیست ؟ و چطور میتوانیم با وردپرس سایت بسازیم تا انتهای این مطلب کنار ما باشید.
وردپرس چیست

خلاصه مطلب

اگر برای کسب و کار اینترنتی خود بدنبال ساخت سایت هستید، نیاز به دانش زبان برنامه نویسی نیست ، براحتی با وردپرس میتوانید سایت خود را بسازید. وردپرس یک سیستم تولید محتوای کاملا رایگان است که محبوبیت زیادی بین کاربران وب دارد ،اگر علاقه دارید بدانید که وردپرس چیست ؟ و چطور میتوانیم با وردپرس سایت بسازیم تا انتهای این مطلب کنار ما باشید.

وردپرس چیست ؟ این سوالی هست که وقتی میخواستم برای اولین بار با روش های ساخت و طراحی سایت آشنا شوم، از خودم پرسیدم! و بعد از آن دنبال منابعی بودم برای آموزش وردپرس ، تا اینکه علاقه زیادی به این سیستم تولید محتوا پیدا کردم و با آموزش هایی که دیدم و تمرین هایی که انجام دادم تبدیل به مغزِوردپرس شدم ( یعنی متخصص وردپرس شدم ) و سایت وردپرسی خودم رو راه اندازی کردم، حالا با هم در این مطلب اطلاعات زیادی از تجربیاتِ من در رابطه با وردپرس را میخوانیم و با این سیستم مدیریت محتوا آشنا میشویم و امید وارم بزودی شما هم براحتی سایت وردپرسی خودتون رو طراحی کنید ، در این آموزش طراحی سایت با وردپرس همراه ما باشید.

در حال بارگذاری ...

آنچه در این مطلب میخوانید

سیستم مدیریت محتوا چیست ؟

سیستم مدیریت محتوا

قبل از آنکه بدانیم وردپرس چیست تعریفی از سیستم مدیریت محتوا را با هم بخوانیم ، CMS یا content management system به معنای سیستم مدیریت محتوا میباشد سیستمی که به شما امکان مدیریت سایتتان را خواهد داد که حتی افراد بدون داشتن دانش برنامه نویسی قادر به ساخت و مدیریت سایت خواهند بود، با CMS ها میتوانیم سایت های داینامیک و پویا بسازیم،باید بدانیم بطور کلی به دو روش میتوان سایت ساخت : 1-با روش کد نویسی و برنامه نویسی ( بسیار وقت گیر و هزینه بر ) 2-با CMS یا سیستم های مدیریت محتوا ( ساخت سایت های پویا به راحتی و رایگان )

cms ها در واقع نرم افزار هایی هستند که میتوانید محتوای سایت خود را در آن ها براحتی مدیریت کنید با این سیستم نیازی به دانش برنامه نویسی ندارید و براحتی میتوانید بدون هیچ کدی محتوای خود را داخل سایت قرار دهید صفحات خود را بسازید و ویرایش کنید و با سرعت بالایی پشتیبانی سایت خود را انجام دهید و سایت خود را خودتان طراحی و مدیریت کنید با انتخاب cms ها برای طراحی سایت هم هزینه ها را کاهش میدهید هم برای مدیریت سایت و کوچکترین تغییرات نیازی به طراحان سایت ندارید.

علاوه بر وردپرس cms های دیگری هم از جمله جوملا،دروپال،اکسپرشن انجین،تکست پترن و … وجود دارد اما همانطور که گفتیم وردپرس به علت داشتن محیط مدیریتی کاربر پسند و ایجاد هر گونه سایت با پلاگین ها و پوسته های نا محدود و کاربردی هم چنان محبوب ترین سیستم تولید محتوا است.

وردپرس چیست ؟ 

وردپرس امروزه یکی از بهترین سیستم های مدیریت محتوای رایگان یا نرم افزار چند منظوره ی تحت وب برای طراحی سایت بر مبنای زبان PHP نوشته شده و توسط پایگاه داده MYSQL پشتیبانی می‌شود همچنین این سیستم مدیریت محتوا  متن باز open sourse با سرعت و تجربه کاربری بالا می باشد .

وردپرس امکانات فوق العاده ای را به اشخاص و مدیران سایت می دهد تا طراحی سایت بدون کد نویسی را تجربه کنند و همانند وب سایت های بزرگ دنیا یک وب سایت پویا در هر زمینه ای مانند ( وب سایت، فروشگاهی، خبری، پزشکی، فروش فایل، تجاری و …) داشته باشند و  می توانید تنها با کلیک کردن سایت خود را همانند وب سایت فروشگاهی دیجی کالا طراحی کنید،اصلا نگران زبان کاربری وردپرس نباشید WordPress از زبان فارسی پشتیبانی میکند و کاربران فارسی زبان به راحتی میتوانند از وردپرس برای ساخت هر نوع سایتی استفاده کنند.

با وجود پلاگین ها و پوسته های متنوع وردپرس میتوانید هر نوع سایتی بسازید و هر نوع امکاناتی را به آن اضافه کنید بدون داشتن  دانشی در رابطه با برنامه نویسی قادرید یک سایت با امکانات و طراحی دلخواه برای کسب و کار اینترنتی خود داشته باشید.

در واقع سیستم های مدیریت محتوا یا سایت ساز های فروشگاهی زیادی و جود دارند که هم معروف هستند و هم امتحان خود را به خوبی پس داده اند، اما این سیستم  با داشتن افزونه ها  و قالب های حرفه ای  امکان ساخت هر نوع وب سایتی را آسان کرده است،در این آموزش کار با وردپرس را براحتی یاد خواهیم گرفت.

تاریخچه وردپرس چگونه است ؟

تاریخچه وردپرس با چیزی به عنوان وردپرس  0.5 در سال 2001 شروع میشود، پس از چند سال در27 می سال 2003، مت مولنوگ به عنوان برنامه نویس اصلی این پلتفرم ( در واقع پایه‌گذار وردپرس)  را بر عهده گرفت و وردپرس 0.7 را در همان سال راه اندازی کرد.

ابتدا وردپرس یک سیستم وبلاگ دهی بود که وبلاگ نویسان برای استفاده از انتشار خبرها و مقالات خود از آن استفاده می کردند . از جولای 2011، وردپرس از 50 میلیون وبلاگ عبور کرد و در سال 2013 با 59٪ سهم بازار CMS، به محبوب ترین و مورد استفاده ترین CMS در جهان تبدیل شد، و حالا در سال 2022 ، وردپرس 43.3 درصد از وب را در اختیار دارد.

طبق آمار و نمودار رشد زیر محبوبیت وردپرس نسبت به سال های گذشته در حال افزایش ثابت است، که توضیح می دهد که چرا به طور متوسط روزانه 661 سایت وردپرس جدید ظاهر می شود(اگر با حجم عظیمی از سوالات در رابطه با وردپرس مواجه شده اید نگران نباشید در این آموزش کاملا متوجه خواهیم شد که وردپرس چیست چه کاربردی دارد چه معایب و مزایایی دارد کدام افزونه و قالب ها کاربردی ترند و … تا انتهای این مطالب همراه ما باشید.)

چرا طراحی سایت با وردپرس

با این تعریف بیشتر پی میبریم وردپرس چیست و چرا باید از آن برای ساخت سایت استفاده کنیم، پاسخ کاملا واضح است ، وقتی میتوانیم با وردپرس بدون دانش کد نویسی سایتی بسازیم که رایگان است و هر نوع امکاناتی را توسط افزونه وردپرس و قالب وردپرس به آن اضافه کنیم و در کمترین زمان سایت خود را با بالاترین کیفیت طراحی کنیم پس چرا وردپرس انتخاب ما نباشد ؟

علاوه بر موارد بالا سیستم تولید محتوای وردپرس داراری محیط کاربری آسان و دارای فضای مدیریتی راحت است که دیگر نیازی به طراحان وب نخواهید داشت

طراحی سایت با وردپرس

و به راحتی میتوانید هر آنچه که میخواهید ویرایش کنید و سایت را خودتان توسعه دهید و هر نوع سایتی به همراه هر نوع محتوایی داشته باشید،پس قطعا انتخاب شما وردپرس خواهد بود. یکی دیگر از مزیت های یک سیستم تولید محتوای خوب این است که از منابع فارسی پشتیبانی کند و در وب فارسی آموزش هایی در این زمینه موجود باشد تا بهتر بتوانیم سطح کیفی دانش خود را افزایش دهیم خوشبختانه وردپرس از این مزیت بهره میبرد شما همچنین میتوانید با آموزش رایگان طراحی سایت موجود در سایت مغزِ وردپرس بصورت رایگان از این آموزش حرفه ای وردپرس بهره ببرید.

یکی از مزیت های پنل مدیریت وردپرس این است که شما میتوانید کاربران با نقش های متفاوت ایجاد کنید و اگر خواستید شخصی که در حال همکاری با شماست فقط به قسمت های خاصی از سایت شما دسترسی داشته باشد یکی از نقش هارا به آن شخص بدهید،اگر هنوز به انتخاب خود شک دارید بهتر است بررسی کنید که چه سایت ها و بلاگ های بزرگی در دنیا از این سیستم تولید محتوای محبوب استفاده میکنند!!

آمار استفاده از وردپرس در سال 2022

تعداد وب سایت های وردپرسی در سال 2022، 708 میلیون نفر است (تعدادی که با مقایسه درصد کاربر و تعداد کل وب سایت ها استخراج کردیم) 14.7 درصد از سایت‌های برتر جهان توسط وردپرس پشتیبانی می‌شوند، NFL، NBC و CNN تنها چند شرکت در فهرست Fortune 500 هستند که از WordPress به عنوان CMS ترجیحی خود استفاده می‌کنند.پس از آمار موجود متوجه خواهیم شد که وردپرس محبوبیت بیشتری نسبت به سایر سیستم های تولید محتوا دارد.

هزینه های لازم برای ساخت سایت وردپرسی

هزینه ساخت سایت

برای شروع راه اندازی یک سایت لازم است که در ابتدا یک فضای میزبانی و یا هاست مناسب انتخاب کنید که قیمت آن در شرکت های مختلف متفاوت است ، در ادامه برای تهیه دامنه .com  یا .ir اقدام میکنید که باز هم قیمت آن در شرکت های مختلف متفاوت است و حالا نوبت سیستم تولید محتوا است که اگر وردپرس را انتخاب میکنید رایگان است و نیاز به طراح سایت ندارید بعد از آن نیاز است که یک قالب حرفه ای با امکانات خوب بسته به نیاز خود خریداری و  تهیه کنید که قیمت آن در انواع مختلف متفاوت است و بعد از آن هم با افزونه های کاربردی مرتبط با کار خودتان میتوانید سایتی حرفه ای تر داشته باشید

که لازم است برای افزونه ها هم مقداری هزینه کنید، خود سایت وردپرس رایگان است اما در کل در فرایند ساخت سایت وردپرسی همه موارد کاملا هم رایگان نیست در واقع شما هزینه های مربوط به افزونه ها و طراحی سایت را پرداخت خواهید کرد ولی خود سیستم تولید محتوای وردپرس را میتوانید کاملا رایگان دانلود کنید،البته هزاران قالب و افزونه رایگان هم موجود است که بسته به نیاز خود میتوانید دانلود کنید  و به راحتی در سایت وردپرسی خود نصب کنید. آموزش های زیادی در رابطه با وردپرس و طراحی سایت را میتوانید در مغزِ وردپرس مطالعه کنید.

1%

از 10 میلیون وب سایت برتر جهان توسط وردپرس طراحی شده اند

1%

از 100 سایت برتر دنیا سایت های وردپرسی هستند.

5

تعداد تخمین زده شده افزونه ها در افزونه های وردپرس است.

چرا وردپرس رایگان است ؟

برای شروع طراحی سایت با این نرم افزار یا همان  ( طراحی وب بدون کد نویسی )  فقط کافیست یک فضای میزبانی مناسب یا هاست از شرکت های ارائه هاست تهیه کنید، و وردپرس را بر روی آن نصب کنید، تا ساییتان اجرا شود.

اما در حالتی که بخواهید بدون وردپرس سایت خود را بسازید باید هزینه زیادی را برای برنامه نویسی آن بگذارید و در کنار آن سایتی که با برنامه نویسی تولید می شود شاید ماه ها زمان ببرد. اما سایت وردپرسی اگر در آن حرفه ای شوید میتوانید درهر ساعت تولید کننده یک سایت باشید .

پیشنهاد ما به شما وردپرس است زیرا یک نرم افزار سایت ساز رایگان دارید که خودتان هم طراح آن هستید ، هم مدیر آن و میتوانید با خیال راحت سایت خود را اجرا کنید. وقتی سازنده سیستم آن را بصورت اپن سورس ارائه میکند بنابراین شما به کد های این سیستم دسترسی دارید و در نهایت از شما هزینه ای دریافت نمیشود چون کاملا آماده و برنامه نویسی شده میباشد.

در ادامه دلایل محکم تری را برای انتخاب وردپرس خواهیم آورد و به درک عمیق تری از وردپرس در این آموزش وردپرس چیست خواهیم رسید و به بررسی ویژگی های وردپرس میپردازیم.

مزایای طراحی سایت با وردپرس

ویژگی های وردپرس

1- یادگیری آسان و وجود منابع آموزشی زیاد

طراحی سایت با وردپرس راحت تر از آن چیزی هست که فکرش را می کنید، در سطح وب آموزش کامل وردپرس به زبان فارسی موجود است که مغز وردپرس هم آموزش صفر تا صد وردپرس را در اختیار شما قرار میدهد، شاید در اوایل کار بگویید کار کردن با این سیستم مدیریت محتوا کار دشواری است ،اما خیر با وجود منابع خارجی و داخلی فراوانی که در این زمینه هست ، شما به راحتی می توانید سایت خود را در عرض چند روز یا چند ساعت طراحی کنید. همه بستگی به تلاش و علاقه و پشتکارتان دارد.( نا برده رنج گنج میسر نمی شود)

خوشبختانه در سطح وب فارسی آموزش وردپرس پیشرفته بسیاری در جهت یادگیری وردپرس موجود است که به آن وردپرس فارسی میگویند ،مغزِوردپرس هم با دوره جامع آموزش وردپرس در کنار شماست برای یادگیری بیشتر و آموزش وردپرس از مبتدی تا پیشرفته ، همچنین میتوانید از مطالب آموزشی ما در رابطه با وردپرس هم بهره ببرید.

2- بروزرسانی مداوم وردپرس

یکی از مزیت های سیستم تولید محتوای وردپرس پویا بودن آن و آپدیت های مداومی است که ارائه میدهد، تیم ارائه دهنده آن با هر آپدیت میزان زیادی از باگ ها و مشکلات و ایراد های وردپرس را بر طرف میکنند همچنین هر بار بعد هر آپدیت میزان سرعت و امنیت این سیستم تولید محتوا را افزایش میدهند علاوه بر آن امکان بروز رسانی وردپرس بصورت دستی هم موجود است. پس در واقع شما از یک سیستم مدام در حال آپدیت استفاده میکنید که مشکلات آن در حال برطرف شدن است و هم چنین با افزونه های موجود براحتی گرفتن بک آپ از وردپرس برای شما عزیزان فراهم است.

آپدیت وردپرس

باید همیشه حواستان به سایت وردپرسی خودتان باشد  جدیدترین آپدیت ها را نصب کنید و مشکلات امنیتی سایت را بررسی کنید و نسخه پشتیبان تهیه کنید، اگر در نصب وردپرس ، خرید افزونه وردپرس یا قالب، و حتی در طراحی سایت با مشکلی مواجه شدید ، اصلا جای نگرانی نیست چون وردپرس در ایران و وب پارسی به سرعت در حال گسترش است و وب سایت ها و مارکت های زیادی در حال ارائه خدمات وردپرسی هستند که میتوانند کمکتان کنند .

مغز وردپرس هم یکی از بهترین منابع برای یادگیری و حل مشکلات وردپرس شماست که از ابتدا مسیر تا انتها همراه شماست تا به درک کامل این سوال طراحی وردپرس چیست ؟ برسید

3- کد باز یا open source بودن وردپرس 

امکانیست که اگر شما دانش برنامه نویسی را بدانید با آن میتوانید تغییرات لازم را در ساختار وردپرس ایجاد کنید ، یکی از دلایل محبوبیت وردپرس اُپن سورس بودن آن است. که با استفاده از ویژگی این سیستم مدیریت محتوا می توانید به توسعه و طراحی سایت پرداخته و حتی اگر امکانی که وردپرس در خود نداشت را به آن اضافه کنید.

البته برای تغییر در بخش های مختلف و یا حتی افزودن امکانات جدید باید زبان برنامه نویسی سمت سرور PHP را بیاموزید و یا اگر برنامه نویسی بلد نیستید می توانید به یک برنامه نویس بگویید تا به راحتی این امکانات را برایتان آماده سازی کند.

اما بدانید شما برای شروع کسب و کارتان و رشد آن اگر امکانی را بخواهید تا در وردپرس و افزونه های جانبی آن  وجود نداشته باشد و نیاز به طراحی سایت اختصاصی باشد در وردپرس امکان ایجاد آن وجود دارد حال این تغییر یا توسط شما انجام میشود یا یک متخصص طراح وب!

4- انتشار محتوای دلخواه در وردپرس

باوردپرس و ابزار هایی که در اختیار ما قرار داده براحتی میتوانید مطالب خود را در زمانبندی دلخواه و یا حتی ایمن منتشر کنید این محتوا میتواند متنی ،عکس و فیلم و یا حتی صوت باشد، در زمان بندی دلخواه به این معناست که میتوانید یک مطلب را بنویسید و بعد به آن زمان بدهید تا در زمان داده شده خودش منتشر شود. اینکه یک سیستم تولید محتوا انعطاف پذیر باشد تا هر محتوایی را در آن بتوانیم قرار دهیم مهم است زیرا که با محتوا میتوانید خودتان را به گوگل نشان دهید و به صفحات نتایج بیایید پس محتوا یک اصل مهم است که میتواند برای سایت شما بازدید کننده بیاورد و دلیلی باشد بر کسب درآمد شما.

انتشار محتوا در وردپرس

5- قابلیت تحلیل و بررسی سایت

همه ما آگاهیم که برای بهبود هر کاری نیاز به بررسی آن داریم !! برای مدیریت دقیق تر سایت و بررسی رفتار کاربران و ارائه راهکارهایی برای افزایش فروش شما نیاز دارید که اطلاعات کاربران خود را بررسی کنید یعنی مطالعه کنید روزانه چه تعداد کاربر ورودی دارید و این کاربران به چه بخش هایی از سایت وارد میشوند آیا کاربرانی هستند که روزانه به سایت شما سر میزنند یا خیر فقط یکبار تجربه دیدن سایت شما را دارند؟آیا از محصولات شما خرید میکنند و واکنش و رفتار آن ها نسبت به مطالب و محتوای شما چیست ؟همه این اطلاعات را با ابزار هایی که گوگل و وردپرس به شما میدهند میتوانید بررسی کنید.

این بررسی ها نتیجه اش این است که کدام قسمت سایت شما حاوی مشکلاتی هست که باید رفع شود و یا براحتی مشکلات تجربه کاربری را بر طرف خواهید کرد، اگر بخشی در سایت وجود دارد که بازدید کنندگان کمی دارد اشکالات آن را بر طرف کنید و اگر بخشی هست که تعداد زیاد مخاطبین از آن بازدید میکنند نقاط قوتش را تقویت کنید و اقداماتی که باعث میشود فروش در کسب و کار آنلاین شما را بیشتر کرده و تجربه کاربری را بهبود میدهد.

یکی از بهترین ابزار هایی که گوگل در اختیار شما قرار میدهد گوگل آنالیز است ( اگر نام های گوگل آنالیتیک و گوگل آنالیتیکس را هم در مطالب دیگر خواندید منظور همان گوگل آنالیز است) که استفاده از آن رایگان و  خیلی راحت است گوگل آنالیتیکس ابزاری است قدرتمند که اطلاعات کاملی از سایت شما مانند تعداد افراد ورودی ،رفتار مخاطبان و نرخ تبدیل،نوع دستگاه کاربر، موقعیت های مکانی کاربران، زمان ماندن در صفحات شما و ..میدهد .

بررسی این موارد نتایج ارزشمندی را در کسب و کار آنلاین شما ایجاد میکند که ارزش آن را  زمانی متوجه میشوید که تحول در فروش محصولات خود را مشاهده میکنید.

6- ریسپانسیو یا واکنش گرا بودن وردپرس

ریسپانسیو وردپرس

یکی از مهم ترین ویژگی هایی که وردپرس دارد ویژگی ریسپانسیو صفحات سایت است به این معنا که سایت شما در هر دستگاهی تمامی المان ها را به درستی نمایش میدهد و با تغییر سایز دستگاه نمایش دهنده قسمت های مختلف سایت بهم نمیریزد.

در واقع ریسپانسیو بودن وردپرس ویژگی است که باعث می‌شود صفحات وب در انواع دستگاه‌ها و اندازه‌های صفحه نمایش به خوبی ارائه شوند، این ویژگی مهم است زیرا که امروزه کاربران زیادی از طریق تلفن های همراه و تبلت ها

سایر دستگاه ها از سایت شما دیدن میکنند که باید اجزای سایت به درستی نمایش داده شود در غیر این صورت شما کاربران خود را در این دستگاه ها از دست میدهید که برای سئو سایت خیلی مضر است به ویژه که در قوانین 2019 به بعد ، سئو گوگل حساسیت بالایی بر ریسپانسیو بودن صفحات سایت در تلفن همراه دارد (سئو مجموعه اقداماتی است که شما را به صفحه نتایج گوگل میرساند واز این طریق میتوانید کسب درآمد کنید که در همین مقاله به آن اشاره خواهیم کرد )

درست قرار گرفتن اجزا در سایت کنار هم به این معناست که فونت ها و اندازه متن ها و جایگاه تصاویر و منو سایت ( باید کشویی باشد چون صفحه موبایل کوچکتر است ) و اسکرول (اسکرول باید افقی باشد) بصورت مناسبی نمایش داده شوند.

7- هماهنگ بودن وردپرس با موتورهای جستجو

خوشبختانه وردپرس با طراحی و کد نویسی های مناسبی که دارد از نظر Seo بهینه تر از سایر سیستم های تولید محتوا میباشد وردپرس با فراهم آوردن اصول سئو و افزونه های خاص ، باعث شده تا سئو سایت شما نزد موتور های جستجو بالا برود(سئو مجموعه اقداماتی است که شما را به صفحه نتایج گوگل میرساند واز این طریق میتوانید کسب درآمد کنید که در همین مقاله به آن اشاره خواهیم کرد )

تمام کد های وردپرس با استاندارد های وب هماهنگی دارد و سایت وردپرسی شما به صورت کامل با مرورگرهای وب سازگاری دارد و خواهد داشت.و در نتیجه رتبه بهتری را از لحاظ قوانین گوگل کسب خواهید کرد ،متخصصان طراحی سایت وردپرس را از نظر سئو بهینه میدانند اما نه آنکه وردپرس به خودی خود کاملا سئو باشد بلکه از نظر سئو نسبت به سایر سیستم های تولید محتوا بیشتر قوانین سئو در آن رعایت شده است و اقدامات داخلی و خارجی سئو باید توسط شما اعمال شود تا به نتیجه مطلوب برسید، در واقع وردپرس فقط بستر مناسبی را برای این کار توسط شما ایجاد کرده و مابقی کار را به شما سپرده ( در ادامه این مطلبِ وردپرس چیست به بررسی افزونه ها و قالب های وردپرسی میپردازیم.)

افزونه و قالب وردپرس

افزونه ها و قالب های وردپرس

افزونه ها و قالب ها کمک میکنند امکانات کاربردی و ظاهری لازم را به سایت خود بیافزایید افزونه ها و قالب ها از پیش طراحی شده و آماده هستند که هم بصورت رایگان و هم بصورت غیر رایگان ارائه میشوند که بسته به نیاز خود تهیه میکنید، پس علاوه بر وردپرس که رایگان دانلود میکنید هزاران افزونه وردپرس و قالب وردپرس رایگان هم موجود است.

1- افزونه وردپرس چیست ؟

تا اینجا صحبت زیادی راجع به افزونه ها کردیم، اما میخواهم حالا کامل برای شما شرح دهیم که پلاگین وردپرس چیست و دقیقا چه کاربردی دارد ؟ افزونه ها دقیقا همان امکاناتی هستند که قرار است به سایت خود اضافه کنید برای مثال شما وردپرس را نصب کردید و یک ظاهر زیبا با استفاده از یک قالب به سایت خود دادید حالا شما یک سایت دارید که میتوانید فقط داخل آن مطلب نشر دهید!!

اما برای استفاده از امکانات تخصصی و پویا کردن وب سایت خود نیاز به نصب افزونه های کاربردی دارید که میتواند وب سایت شما را تبدیل به یک سایت خبری، فروشگاهی یا غیره با امکانات منحصر به فردی بکند.

مثلا: اضافه کردن گزینه ثبت نام کاربران در سایت با داشتن پروفایل حرفه ای یا افزودن عضویت ویژه کاربران برای استفاده از محصولات خاص و هزاران امکانات دیگر که حتی فکرش را هم نمی کنید.

افزونه ها هم دقیقا مثل قالب ها به ۲ صورت رایگان ( ثبت شده در مخزن وردپرس ) و غیر رایگان یا تجاری وجود دارند که حتما برای نسخه رایگان آن از مخزن وردپرس آن ها را دانلود کنید و برای نسخه های تجاری از سایت های معتبر ایرانی و خارجی.

اگر میخواهید امکانات نا محدود به سایت اضافه کنید نوبت نصب افزونه وردپرس مورد نیاز شما است که به سادگی با چند کلیک قابل انجام است افزونه ها نقش مهمی در بهبود تجربه کاربری سایت دارند و خیلی از فعالیت ها را در سایت شما آسان میکند با نصب افزونه های کاربردی اما در حد تعادل میتوانید تجربه کاربری را برای کاربران خود بهبود دهید و انجام فعالیت های مختلف را در سایت خود آسان و پر سرعت کنید سایت وردپرسی بدون افزونه قطعا خیلی چیز ها کم دارد !

برای مثال : شاید خیلی از دغدغه های مدیران سایت این باشد که بتوانند پشتیبانی هرچه بهتری را به مشتریان خود ارائه بدهند زیرا اینکار هم باعث افزایش فروش و اعتماد کاربر به وب سایتی که پشتیبانی بهتری دارد می شود و هم مشتری را از هر جهت راضی و خشنود نگه می دارد مغزوردپرس با ارائه افزونه چت واتساپ ( Ultimate WhatsApp Chat )  به شما کمک میکند تا در عین حال سادگی و سرعت زیاد دیگر نگران افزایش فشار بر روی سرور خود توسط دیگر افزونه های چت نباشید و به راحتی میتوانید با اتصال حساب واتس آپ خود به سایت با مشتریان خود گفتگو کنید و به آن ها پشتیبانی ارائه دهید.

به این نکته مهم توجه کنید که نباید تعداد زیادی افزونه را در سایت وردپرسی خود نصب و فعال کنید زیرا که باعث کاهش سرعت سایت شما شده و دلیلی بر دیر لود شدن تصاویر و محتوای شما میشود که در سئو سایت شما نیز تاثیر خواهد گذاشت(سئو مجموعه اقداماتی است که شما را به صفحه نتایج گوگل میرساند واز این طریق میتوانید کسب درآمد کنید که در همین مقاله به آن اشاره خواهیم کرد ) بنابراین بهتر است که فقط افزونه های مهم و ضروری را در سایت خود نصب کنید،پس متوجه شدیم افزونه و پلاگین وردپرس چیست و حال به معرفی افزونه های مهم وردپرس میپردازیم.

افزونه های ضروری وردپرس

برای بررسی اینکه یک افزونه وردپرسی نسبت به دیگر افزونه ها بهتر است یا خیر ، باید به چند نکته توجه داشت از جمله : تیم توسعه دهنده افزونه،امتیازات افزونه،نظرات و بازخوردهای کاربران،تعداد نصب فعال افزونه،امکانات افزونه،آخرین آپدیت و…بهتر است که افزونه های کمتری را در پنل وردپرس فعال کنیم تا از کند شدن سایت جلوگیری کنیم!

چند افزونه پرکاربرد وردپرس موارد زیر هستند :
افزونه ویژوال کامپوسر، افزونه عضویت وردپرس،افزونه edd،افزونه ووکامرس،افزونه سیستم نظرات وردپرس،افزونه ساخت سیستم پشتیبانی و ارسال تیکت، افزونه سئو وردپرس و …برای آنکه با ویژگی های این افزونه های ضروری آشنا شوید و ببینید چه کاربردی دارند میتوانید به مطلب زیر مراجعه کنید.

2- قالب وردپرس چیست ؟

برای طراحی سایت و داشتن یک سایت زیبا باید بعد از نصب وردپرس یک پوسته وردپرس را بر روی وردپرس نصب کنید، بگذارید یک مثال خوب بزنم تا متوجه این موضوع شوید، فرض کنید وردپرس یک ساختمان است و این ساختمان دارای زیر ساخت هایی هست که با اضافه کردن امکاناتی تکمیل میشود و با رنگ و لعابی که به ساختمان اضافه میشود شکل و شمایل زیبایی میگیرد، دقیقا کار قالب اضافه کردن یک شکل و شمایل زیبا و متفاوت نشان دادن سایت شما از لحاظ ظاهر و زیبایی نسبت به سایت های دیگر است شما میتوانید براحتی با آموزش موجود در سایت اقدام به نصب قالب وردپرس خود کنید.

قالب های وردپرسی بازبان PHP نوشته شده اند که میتوانید به راحتی تغییرات لازم را اعمال کنید قالب وردپرس در واقع همان ظاهر و پوسته سایت شماست که کاربران مشاهده میکنند تمامی بخش ها صفحات و رنگ ها و فونت ها و اندازه متن ها به اختیار شما در قالب وردپرسی قابل تغییر هستند و براحتی با ساده ترین المان ها و کمترین دانش برنامه نویسی میتوانید آن ها را ویرایش کنید و ظاهری زیبا و البته هماهنگ با نوع سایت خود داشته باشید.

قالب ها و یا پوسته های زیادی در بستر وردپرس بصورت رایگان و غیر رایگان موجود است که بسته به نیاز خود و نوع سایتی که دارید (فروشگاهی،خبری و …) از آن ها استفاده میکنید( در ادامه این مطلبِ وردپرس چیست به بررسی مسائل فنی سایت از جمله سئو ،امنیت و سرعت سایت میپردازیم.)

وردپرس دارای مخزنی می باشد که قالب ها و افزونه های رایگانی را که اورجینال هستند را برای شما جمع آوری کرده تا با اضافه کردن این قالب به سایت وردپرسی خودظاهر  آن را به دلخواه تعیین کنید.

نکته: در سطح اینترنت و سایت های مختلف قالب های رایگان زیادی وجود دارند اما هیچ وقت تاکید می کنم هیچ وقت از این قالب ها استفاده نکنید و فقط برای استفاده از قالب های رایگان آن ها را از مخزن وردپرس دانلود کنید و بر روی سایت خود نصب کنید.

زیرا ممکن هست بعضی از افراد سودجو درون این قالب ها کدهای مخربی را جایگذاری کنند.( به اصلاح شِل کُد) که باعث میشود بعدا این افراد به راحتی سایت شما را با استفاده از این کد هایی که در قالب قرار دادند هک کنند ( حتی بعضی از افراد سودجو قالب های تجاری و غیر رایگان را میخرند و کدها را در آن تزریق می کنند و به رایگان در سطح نت پخش می کنند که باعث هک و دسترسی به بسیاری از وب سایت ها میشود)

این قالب ها به صورت اختصاصی و زیباتر از قالب های رایگان می باشند که میتوانید ظاهر شیک تر و حرفه ای تری را به وب سایت خودتان بدهید  که این قالب هارا میتوانید هم :

_از وب سایت های خارجی معتبر خرید کنید.

_ از وب سایت های معتبر ایرانی که این قالب ها را از سایت های خارجی خریداری می کنند و آن ها را فارسی سازی و بومی سازی می کنند و در اختیار شما قرار میدهند خریداری کنید.

البته که قالب های غیر رایگان امکانات پیشرفته تری در اختیار شما میگدارند اما با تعداد زیادی از قالب های رایگان هم میتوانید امکانات لازم را در اختیار داشته باشید،در هر دو مورد باید مراقب باشید که از قالب های اصلی از منابع معتبر استفاده کنید که امنیت بالا تری دارند در غیر این صورت پوسته شما دچار مشکل خواهد شد(در مطلب وردپرس چیست قالب ها را تخصصی تر برایتان شرح میدهیم.)

برای مثال : قطعا داشتن یک وب سایت آموزشی برای هر فردی که دارای تخصص ویژه ای هست می تواند مناسب باشد ، زیرا با آموزش دادن مهارت و تخصص خود به دیگران میتوانید به راحتی کسب درآمد کنید. اما در این میان باید برای ساخت یک سیستم آموزش آنلاین یا بهتر است بگوییم یک سایت حرفه ای برای آموزشگاه آنلاین ، یک قالب مناسب و حرفه ای هم از لحاظ امکانات و هم از لحاظ انعطاف پذیری در طراحی را داشته باشیم تا با خیال راحت و با قدرت به ساخت این سیستم بپردازیم مغزوردپرس با ارائه قالب قالب اجومی ( Edumy )  این امکان را برای شما فراهم میکند.

مسائل فنی سایت

1- امنیت وردپرس

اگر کسب و کاری را آغاز کنید و قدرت لازم برای حفظ امنیت آن را نداشته باشید ادامه دادن آن کسب و کار بی فایده ای خواهد بود چون هکر های زیادی به راحتی به اطلاعات شما دسترسی خواهند داشت و با قرار دادن کد های مخرب و دسترسی به اطلاعات کاربران شما  باعث ایجاد اختلال در سایت شما خواهند شد پس مهم ترین اصل شروع یک کسب و کار تامین امنیت آن از سمت شماست تا از نفوذ هکر ها جلوگیری کنید وردپرس در هر بار بروز رسانی سعی در تقویت امنیت خود دارد تا سدی باشد برای نفوذ هکر ها به سایت شما اما این موضوع دلیلی بر 100  درصد بودن امنیت وردپرس نیست !

هیچ نرم افزار ، سایت و سیستم تولید محتوایی با وجود تعداد زیادی برنامه نویس ، امنیت کامل و 100 درصد نخواهد داشت. ممکن است یک شخص که اطلاعات کافی در زمینه امنیت ندارد یک سیستم امن را کاملا نا امن کند و برعکس بنابراین با توجه به دانش شما در زمینه امنیت یک کسب و کار امن خواهد ماند و میتواند به فعالیت خود ادامه دهد.

امنیت در وب سایت ها و تامین آن یکی از مهمترین بخش های شروع یک کسب و کار اینترنتی است که در مطلب وردپرس چیست کاملا به آن میپردازیم، وردپرس  با بروزرسانی هایی که انجام میدهد ، همیشه سعی دارد تا حفره های امنیتی موجود را برای جلوگیری از دسترسی افراد سودجو و هکرها به سایتتان را بگیرد تقریبا میتوانید نگران امنیت سایت خود نباشید اما احتمالات و ایجاد اختلال در این موضوع وجود دارد اما ابن نکته را هرگز فراموش نکنید که امنیت وردپرس 100 درصد نیست و نیاز هست که خود شما نیز اقداماتی در جهت افزایش امنیت انجام دهید.

هرگز نمیتوان گفت امنیت ۱۰۰ درصد برقرار است. زیرا هیچ جا امنیت کامل وجود ندارد و شنیدن این حرف از سمت کسی یک شوخی بیش نیست!! دلیلش هم این هست که وردپرس یک نرم افزار کد باز هست و براحتی میتوان تغییرات لازم را در آن ایجاد کرد. اما خوب با تدابیر امنیتی که خود وردپرس انجام می دهد و انجام دادن نکاتی از سمت شما بعد از طراحی سایت می توانید، امنیت وب سایت وردپرسی خودتان را تامین کرده و ۹۹/۹۹ درصد جلوی حمله هکران را بگیرید.

اگر آموزش کامل و درست در این زمینه ندارید هرگز برای افزایش امنیت سایت خودتان اقدام نکنید و حتما از یک متخصص در این زمینه کمک بخواهید.

امنیت وردپرس

2- سئو چیست ؟

سئو چیست

سئو (SEO) تکنیکی است که از سمت موتورهای جست وجو مخصوصا گوگل برای نشان دادن  سایت ها  در صفحه اول و محبوبیت آنها به کار می رود،سئو در واقع نوعی بازاریابی دیجیتالی و بازاریابی محتوایی برای جذب کاربران و حفظ کردن آن ها در سایت است .

وردپرس هم سیستم مدیریت محتوایی است که  دقیقاً برای موتور جستجوی google و همین‌طور bing توسعه پیداکرده است و از نظر سئو بهینه شده است زیرا که وردپرس دارای کد های مرتب است که خواندن آن برای موتور های جستجو

راحت تر است تا وقتی فردی عبارتی را که مربوط به کسب و کار شما است را جستجو کرد ، شما در خط اول صفحه اول گوگل نمایش داده شوید.

سئو ضرورتی است که باید آن را فرا گیرید و یا سایت خود را به یک سئو کار حرفه ای بسپارید تا زودتر به صفحات اصلی سایت برسید گوگل طبق قوانینی که وضع کرده و الگوریتم ها سایت شده را بررسی میکند اگر طبق قوانین گوگل پیش بروید رتبه بهتری از سمت گوگل دریافت میکنید و اگر برعکس قوانین عمل کنید الگوریتم های گوگل گزارشات خود را اعلام کرده و بهبود رتبه شما به خطر میافتد بهتر است از سئوی کلاه سیاه یا سئوی غیر قانونی استفاده نکنید زیرا که بازگشت به رتبه قبلی بعد از جریمه گوگل بسیار سخت است!!  ( توجه کنید که وردپرس فقط برای سئو بهینه شده است اما سئو نشده است و این اقدامات باید توسط شما انجام بگیرد! )

سئو به سه دسته اصلی تقسیم میشود :

  • سئو داخلی : لینک های داخلی مقالات ، محتوای شما ، طراحی زیبای سایت و اقدامات داخلی و …
  • سئو خارجی : شبکه های اجتماعی ، لینک های خارجی ، لینک بیلدینگ ، اقدامات خارج سایت و …
  • سئو تکنیکال : مسائل فنی و مرتبط با هاست و دامنه و سایت مپ و …

که با بهینه سازی این دو مورد میتوانید از لحاظ سئو در گوگل بهترین باشید،در صفحات اول نتایج گوگل باشید،بیشتر دیده شوید و درآمد بیشتری را تجربه کنید( در مطلب وردپرس چیست و در ادامه به جزییات بیشتری از سئو میپردازیم)

اهمیت محتوا در سئو وردپرس

محتوا یکی از عوامل اصلی برای رسیدن به صفحه نخست میباشد آنقدر محتوا و وبلاگ نویسی اهمیت دارد که بزرگترین سایت های دنیا حتی گوگل نیز این بخش را خالی نگذاشته اند. محتوا میتواند راهی برای رسیدن به صفحه اول گوگل بدون هزینه های سنگین تبلیغات باشد! محتوا پادشاهی است که سطح کیفی کسب و کار شما را افزایش میدهد، محتوا فقط محدود به متن نیست شما میتوانید با تصاویر ،ویدئو های آموزشی، پادکست های صوتی هم تولید محتوای خود را انجام دهید و آن را بهینه کنید تا بیشتر مورد توجه گوگل قرار بگیرید.

سئو از دیدگاه گوگل به این معناست که شما  رابط کاربری مناسبی برای کاربران بسازید و با محتوای سازنده و جذاب میزان ماندگاری کاربران را در سایت خود افزایش دهید تا بیشتر مورد توجه گوگل قرار بگیرید و زودتر به صفحه نتایج برسید و بازدید سایت را افزایش داده و بدنبال آن باعث افزایش فروش خود شوید.

محتوای سازنده محتوایی است که هدف مشخص به همراه عناوین و مطالب بروز و جذاب است ؛ این ها همگی دلایلی است که کاربران شما را دنبال کنند و ماندگاری آنها بهمراه فعالیت های آن ها در سایتتان افزایش یابد برای مثال : برای مطالب و محتوای داخل سایت استفاده از تصاویر و عناوین جذاب یک اصل مهم است و باید نکات مربوط به آن را رعایت کنید !

افزونه یوآست سئو و بهبود سئو

برای بهبود سئوی محتوای سایت خود لازم هست که هم آموزش های لازم را مشاهده و مطالعه کنید و هم از ابزار های لازم استفاده کنید؛ یکی از مهم ترین ابزار هایی که در سئو محتوا به شما کمک میکند افزونه یوآست سئو است.

اگر خطایی در نوشتار ،تعداد کلمات کلیدی و یا حتی چگالی کلمات کلیدی (نسبت تعداد کلمات کلیدی به کل متن) و لینک های خارجی و داخلی داشته باشید این افزونه به شما اخطاری خواهد داد که باید آن ها را رفع کنید و بعد از اینکه تمامی خطاها رفع شد با کلید سبز روبرو میشوید که نشانه بهبود سئوی متن و محتوای شماست.

با متن هایی که خطای کمتری در یوآست سئو داشته باشد میتوانید محتوای با کیفیت تری تولید کنید که براحتی رتبه خوبی گرفته و باعث ارتقا سایت شما میشود و از این رو میتوانید فروش خود را افزایش دهید؛ این افزونه هم بصورت رایگان و غیر رایگان ارائه میشود که بهتر است از نسخه غیر رایگان آن که امکانات و اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار میدهید بزارید.

سرچ کنسول و گوگل وب مستر

وقتی با محتوا سعی در بهبود سایت خود دارید باید با کلمات کلیدی راهنمایی باشید برای گوگل تا سطح کیفی محتوای شما را بسنجد و  محتوای شما را به صفحات اول نتایج خود ببرد که نتیجه آن افزایش جذب کاربران و افزایش فروش شما میباشد .

کلمات کلیدی برای آنکه به صفحه نتایج گوگل برسند ممکن است کلماتی سخت یا آسان باشند که برای رساندن آن ها به صفحه اول نیاز است که تولید محتوایی اصولی،مستمر و با کیفیت داشته باشید،حالا ماجرا این است که ما چطور از روند نتایج با خبر شویم ؟چطور بفهمیم کلماتی که سعی در سئو کردن آن ها داریم در کدام صفحه از نتایج گوگل قرار دارد ؟

با ابزاری که گوگل در اختیار ما قرار میدهد میتوانید اطلاعات و آمار زیادی از جمله جایگاه کلمات کلیدی در صفحات گوگل خطاهای سایت و … را بدست بیاورید،با دانستن این اطلاعات میتوانید قسمت های زیادی از سایت را بررسی و ایرادات آن را بر طرف کنید و سئوی سایت خود را بهبود دهید.

سئو یا تبلیغات گوگل ؟ کدام بهتر است ؟

هم سئو و هم تبلیغات های گوگل معایب و مزایای خودش را دارد اما با بررسی هردو متوجه میشویم بالا آوردن سایت با سئو در نتایج گوگل دوام بیشتری دارد.

_ از مزیت های مهمی که سئو نسبت به تبلیغات گوگل دارد عدم پرداخت هزینه های مداوم و زیاد هست با سئو کاملا رایگان محتوای بروز و مستمر تولید کنید و به صفحه اول گوگل برسید

_ با سئو میتوانید بصورت مداوم در صفحه نتایج بمانید اما با تبلیغات گوگل این موضوع کاملا موقتی هست

_ با سئو براحتی به صفحات اول می آیید و با ارتقا صفحات میتوانید کاربران زیادی را به سمت خود جذب کنید و فروش بیشتری از محصولات را انجام دهید.

3- سرعت وردپرس

چرا سرعت سایت مهم است ؟شاید برای شما پیش آمده که واردی سایتی شدید و انقدر سرعت لود صفحات و تصاویر کند بوده که آن صفحه یا سایت را بستید و بیخیالش شدید! این دقیقا همین نکته مهم است که به سئو سایت شما از نگاه گوگل آسیب میرساند و شما از نظر گوگل سایتی کند و حوصله سر بر از نگاه مخاطب خواهید بود و سریعا از نتایج حذف خواهید شد.

پس سرعت سایت و زود لود شدن اجزای یک صفحه اهمیت بالایی در رتبه گیری سایت شما دارد،خود گوگل ابزار هایی را در اختیار شما قرار میدهد که به بهبود سرعت سایت خود بپردازید یکی از این ابزار های حائز اهمیت GTMETRIX ( جی تی متریکس ) میباشد.

سرعت وردپرس

اکثر افرادی که در‌ زمینه طراحی سایت ، سئو و بهینه سازی سایت فعالیت دارند با عبارت gtmetrix ( جی تی متریکس ) آشنایی دارند و با این سیستم آنلاین کار کرده اند ؛ در واقع GTMetrix  یک ابزار آنلاین جهت تست سرعت صفحات وب سایت می باشد که با بررسی و آنالیزهای دقیق از تمامی فاکتور هایی که بر روی سرعت سایت تاثیر میگذارند یک نمودار و اطلاعاتی را در‌ اختیارتان قرار میدهد تا بتوانید بدرستی وب سایت خود را بهینه سازی کنید (در ادامه این مطلبِ وردپرس چیست به بررسی راه های کسب درآمد از وردپرس میپردازیم.)

راه های افزایش سرعت وردپرس

  •  انتخاب هاست و دامنه مناسب
  •  انتخاب سیستم مدیریت محتوای مناسب (وردپرس بسیار سبک بوده و از لحاظ سرعت و بارگذاری انتخاب خیلی مناسبی می‌باشد. همچنین می‌توان با بهینه‌سازی‌های بیشتر و استفاده از افزونه‌های منتشر شده در این زمینه، سرعت بازدهی آن را به مراتب بیشتر هم کرد.)
  •  فعال‌سازی کش مرورگر
  •  فعال‌ کردن Gzip در وردپرس
  • حذف افزونه‌های غیر ضروری
  • فشرده‌سازی فایل های JavaScript و CSS
  • کاهش حجم عکس و بهینه سازی تصاویر
  •  بهینه‌سازی قالب
  •  استفاده ازCDN
  •  بهینه‌سازی دیتابیس
  •  مدیریت پیش نویس ها ( حجم زیادی از پیش نویس ها را در پنل خود ایجاد نکنید )
  • کاهش تعداد ریدایرکت های سایت
  • بهینه نسخه موبایلی وب سایت
  •  سرویس دهنده های ویدئویی را جایگزین فضای هاست خود کنید
  • و…
کسب درآمد از وردپرس

کسب درآمد با وردپرس

وردپرس به دلیل ویژگی های خاص و انعطاف پذیری هایی که دارد و در همین مطلب وردپرس چیست هم به آن ها اشاره کردیم، راه برای کسب درآمد از طریق آن را برای ما راحت کرده؛براحتی میتوانید با وردپرس از راه های متفاوت کسب درآمد کنید از جمله :

  •  راه اندازی فروشگاه اینترنتی با محصول دلخواه خودتان
  •  توسعه سایت های وردپرسی
  •  طراحی سایت وردپرسی برای دیگران
  •  سئوی سایت های وردپرسی دیگران
  •  بازاریابی محتوایی و بازاریابی از روش های دیگر
  •  ارائه مشاوره در زمینه سایت های وردپرسی
  •  ساخت قالب و افزونه های تخصصی و فروش آن
  •  توسعه قالب و افزونه و فروش آن
  •  نوشتن محتوا برای سایرین
  •  محتوا نویسی در وبلاگ خودتان
  • آموزش دادن وردپرس و ارائه دوره آموزشی
  •  پشتیبانی دادن در سایت  وردپرسی
  •  و…

1- بازاریابی و ایمیل مارکتینگ در وردپرس

حتما شما روش های تبلیغاتی زیادی را از راه های مختلف و شبکه های اجتماعی برای پیشرفت حوزه کاری خود انجام میدهید یکی از مواردی که نباید از قدرت تاثیر گذاری آن غافل شوید ایمیل مارکتینگ است؛ خوشبختانه وردپرس این بستر را برای شما فراهم کرده که به  راحتی ابزار های ایمیل مارکتینگ را در دسترس دارید .

نکته مهم این است که ایمیل ها باید عناوین جذب کننده و همچنینی مطالب مهمی را ارائه دهند تا میل کاربران را برای مشاهده سایت شما افزایش دهد و باید دقت کنید چون کاربران با دستگاه های مختلفی ایمیل های خود را بررسی میکنند حتما ریسپانسیو در آن رعایت شده باشد،ایمیل مارکتینگ ابزاری قدرتمند است برای یاد آوری شما به کاربری که ممکن است شما را فراموش کرده باشد ، حتما پیشنهادات رایگان ارزشمند را در ایمیل های خود ارائه دهید و نکته مهم که امکان غیر فعال کردن ایمیل را برای کاربران قرار دهید تا بدانند که هر وقت بخواهند میتوانند ایمیل های شما را دریافت نکنند چون بلوکه کردن ایمیل ها توسط کاربران به ضرر شماست!!

شاید با خود فکر کنید که کاربران با روی کار آمدن پیامک ها و فضاهای مجازی گسترده دیگر به ایمیل های خود اهمیت ندهند اما اشتباه میکنید طبق آمار ها اکثر کاربران ایمیل های خود را چک میکنند و از طریق ایمیل ها به کمپین ها میپیوندند از جشنواره ها و پیشنهادات شما استقبال میکنند و اگر شما را فراموش کرده باشند شما را به یاد می آورند (از قدرت ایمیل مارکتینگ غافل نشو!! )

2- آموزش ساخت سایت فروشگاهی در وردپرس

یکی از راه هایی که بتوانید سایت خود را به فروشگاه تبدیل کنید و فروشگاه خود را مدیریت کنید این است امکانات یک سایت فروشگاهی را به آن اضافه کنید، برای مثال امکاناتی مثل فروش محصولات متفاوت،فاکتور فروش،محاسبه مالیات و آمار فروش و …شما برای ساخت فروشگاه اینترنتی بر روی وردپرس بدون کدنویسی 2 راه دارید :

_ یا از افزونه EDD استفاده کنید و یک فروشگاه فایل راه اندازی کنید ( افزونه ایزی دیجیتال دانلود )

_ و یا ازافزونه Woocommerce استفاده کنید و یک فروشگاه اینترنتی برای فروش محصولات فیزیکی و دانلودی راه اندازی کنید ( افزونه ووکامرس )

(در ادامه این مطلبِ وردپرس چیست به بررسی مشکلات و خطاهای وردپرس میپردازیم.)

خطاهای وردپرس

معرفی خطاهای وردپرس

ممکن است در سایت و صفحات وردپرسی مشکلات و خطاهای پیش بیاید که جای نگرانی ندارد و به راحتی میتوانید آن ها را برطرف کنید وردپرس در درون خودش و در خارج از خودش ابزارهایی را به ما میدهد که میتوانیم این خطاها را برطرف کنیم از مهم‌ترین خطاهایی که وجود دارد خطا های ۴۰۱ ، ۴۰۳، ۴۰۴ و ۵۰۳ هستند که ما راه حل های این خطا ها رو در آموزش های داخل سایت کاملا توضیح داده ایم.

خطای سایت در هر وبسایتی موجود است که این خطاها اهمیت بالایی دارند این خطاها را که در اثر دلایل مختلفی بوجود آمده اند میتوانید در وبمستر تولز

مشاهده و بررسی کنید، مهم ترین خطای سایت، خطای ۴۰۴ میباشد. به نظر شما چرا این خطای سایت مهم است؟ مثل همیشه باید از نگاه گوگل بررسی کنید تا به اهمیت این خطا پی ببرید.

برای مثال اگر شما کلمه ای را سرچ کنید و وارد صفحه ای شوید و در آن صفحه چیزی نباشد واکنش شما که بصورت فرضی گوگل هستید نسبت به آن صفحه یا آن سایت چه خواهد بود؟ قطعا حس بدی به مخاطب شما  دست خواهد داد و رتبه صفحه کاهش میابد که باید سریعا سعی در بر طرف کردن این خطاها داشته باشید یا صفحات 404 خود را به گونه ای بهبود دهید که اگر کاربر وارد آن شد با کلیک کردن روی گزینه های پیشنهادی با رضایت مندی از صفحه خارج شود و سخت گیری گوگل نسبت به آن صفحه کاهش یابد ! در ادامه بیشتر با ویژگی های انعطاف پذیر وردپرس آشنا میشویم و بیشتر پی میبریم وردپرس چیست و چه مزایا و معایبی دارد (در ادامه این مطلبِ وردپرس چیست به بررسی شروع طراحی سایت و نصب وردپرس میپردازیم.)

نصب وردپرس

آموزش راه اندازی سایت با وردپرس

_ برای راه اندازی وردپرس ابتدا آخرین نسخه آن را دانلود کنید.

_سپس باید دنبال یک شرکت میزبانی وب یا شرکت ارائه دهنده هاست باشید، حتما ابتدا تحقیقات زیادی را برای انتخاب کردن یک شرکت خوب انجام دهید. چون انتخاب یک شرکت خوب به فاکتور های زیادی بستگی دارد.

ویژگی های یک هاست مناسب :

  •  هاست لینوکس یا ویندوز (ترجیحاً لینوکس)
  •  حداقل برای طراحی یک وب سایت پویا و خوب ۵۱۲ مگابایت فضا
  •  قابل اجرا بر روی وب سرور های آپاچی و Nginx (یا هر وب سرور دیگری که از PHP و MySQL پشتیبانی می کند)
  •  بانک اطلاعاتی MySQL 5.5 یا بالاتر
  •  PHP 5.2.4 یا بالاتر

_ سپس اقدام به نصب وردپرس کنید که از راه های مختلفی امکان پذیر است؛ آموزش های نصب وردپرس روی هاست :

_ طراحی ظاهری سایت از طریق قالب های فراوانی که در مخزن وردپرس وجود دارد ( برای انتخاب قالب دلخواه خود میتوانید از پیشخوان وردپرس وارد تب نمایش و از آن جا وارد تب پوسته شوید و با دنیایی از قالب های رایگان روبرو شوید که بعد از نصب آن میتوانید با انتخاب المان های متفاوت در هر صفحه بصورت شخصی صفحات مختلف را با سلیقه خودتان طراحی کنید همچنین برای دسترسی به مخزن قالب های وردپرس می توانید به آدرس wordpress.org/themes مراجعه کنید.)

_ اضافه کردن بخش های متفاوت با افزونه ها ( با افزونه های وردپرس هر آنچه که نیاز دارید و با کسب و کار اینترنتی شما در ارتباط است میتوانید به سایت خود اضافه کنید که مانند نرم افزار های کوچکی عمل میکنند همچنین برای دسترسی به مخزن قالب های وردپرس می توانید به آدرس wordpress.org/plugins مراجعه کنید.)

_ سایت شما آماده است و حالا باید با استراتژی های تولید محتوا و تبلیغات به صفحه اول نتایج گوگل برسید تا در کسب و کار ینترنتی خود به درآمد و افزایش جذب کاربران برسید.

نصب آسان وردپرس

هر شخصی با هر سلیقه ای و بدون دانش برنامه نویسی به راحتی میتواند وردپرس را رایگان دانلود و نصب کند ، راه اندازی سایت با وردپرس اصلا سخت نیست و شما میتوایند با سلیقه خودتان تمام صفحات را طراحی کنید و در زمان های متفاوت آن را ویرایش کنید و یا طراحی آن را به یک طراح سایت بسپارید که این نشانه ی انعطاف پذیری این سیستم تولید محتوا است.

کار با وردپرس دانلود و نصب آن بسیار ساده است و تنها با چند کلیک به راحتی میتوانید وردپرس را نصب کنید و افزونه و پوسته دلخواه خود را برای سایت در نظر بگیرید.وقتی شروع به طراحی سایت با وردپرس کنید ، تازه می فهمید چقدر طراحی سایت کار لذت بخش و آسانی می باشد. و فقط کافی است با ماوس و کلیک کردن سایت خودتون رو طراحی کنید. که هیچ دست کمی از وب سایت های مطرح نخواهد داشت،با این تعاریف بیشتر پی خواهیم برد که وردپرس چیست و چه قدرتی در دنیای وب دارد!!

علاوه بر این موارد  استفاده و کار با فضا و پنل مدیریت وردپرس هم بسیار آسان است این پنل به گونه ای طراحی شده که دیگر به طراحان وب نیازی ندارید چون خودتان با هر دانشی که از برنامه نویسی دارید به راحتی میتوانید مدیریت و نظارت بر سایت را بر عهده بگیرید بسته به نوع فعالیت شما استفاده از پوسته و افزونه ها میتواند متفاوت باشد،در ادامه مطلب وردپرس چیست را هم بصورت پادکست صوتی و هم بصورت پی دی اف میتوانید دانلود کنید.

پادکست صوتی وردپرس چیست
پادکست صوتی وردپرس

اگر قصد راه اندازی سایت را دارید سیستم های تولید محتوای زیادی وجود دارند که براحتی بدون دانش برنامه نویسی میتوانید سایت خود را با آن راه اندازی کنید.اما در این بین چرا کاربران وردپرس را برتر میدانند و چرا وردپرس محبوبیت بیشتری دارد ؟ در این مطلب با هم متوجه خواهیم شد که وردپرس چیست و این محبوبیت به علت وجود  چه ویژگی هایی است و چرا و چطور با وردپرس سایت بسازیم؟میتوانید خلاصه ای از همین مطلب را در پادکست صوتی زیر گوش دهید امیدواریم لذت ببرید.

نتیجه 

در این مقاله آموزش رایگان wordpress از مَغزِ وردپرس با وردپرس و دلایل استفاده از آن آشنا شدیم؛ توضیح دادیم که وردپرس چیست و چه کاربردی دارد فهمیدیم برای راه اندازی و شروع کار به چه مواردی احتیاج داریم چطور دامنه و هاست مناسب را انتخاب کنیم و سپس با افزونه ها و قالب های متنوع ظاهری زیبا بهمراه امکانات ویژه به سایت خود بدهیم و در ادامه با مبحث سئو،امنیت و سرعت سایت وردپرسی آشنا شدیم و اینکه چطور میتوانیم با بهبود آن ها کسب رتبه کنیم و در نهایت منجر به افزایش درآمد در زمینه کاری خودمان شویم…

و فهمیدیم که چرا باید استفاده از وردپرس را برای شروع کسب و کار اینترنتی انتخاب کنیم، برای طراحی سایت با وردپرس جای هیچ نگرانی ندارید، میتوانید با قالب ها و افزونه های آماده بهترین و زیباترین وب سایت ها رو برای کسب و کار خودتون و مشتریانتون پیاده سازی کنید.

امیدواریم از مطالعه این مطلب لذت برده باشید.

مغز وردپرس
انجمن وردپرس
انجمن وردپرس

مطالبی که شاید دوست داشته باشید

پیشنهاد ویژه رایگان
درآمد از وردپرس و طراحی سایت

درآمد از وردپرس و طراحی سایت چقدر هست ؟

در این ویدیو با شما در مورد میزان درآمد یک وردپرس کار و طراح سایت صحبت میکنیم تا بدانید درآمد در ایران و حتی درآمد دلاری یک طراح چقدر میتواند باشد.

نکته : ایمیل و شماره موبایل معتبر را وارد نمایید تا لینک دانلود برای شما ارسال شود.

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

مطالب

پر بازدید هفته

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

لطفا نظرات و دیدگاه های ارزشمند خود را از طریق فرم زیربرای ما ارسال کنید ( برای پشتیبانی محصولات از بخش ناحیه کاربری اقدام کنید)

هیچ نظری وجود ندارد

× شما برای نظر دهی باید وارد شوید
با ما گفتگو کنید ...
×

اگر میخواهید هر روز آموزش رایگان ببینید وارد پیج اینستاگرام میلاد رنجبری شوید .