الگوریتم رنک برین ( Rank Brain ) آپدیت جدید ۲۰۱۹
الگوریتم Rank Brain گوگل یکی از دوازده الگوریتم مهم گوگل است که ما در این مقاله با عنوان هایی در ارتباط با اینکه الگوریتم رنک برین چیست ؟ چه اهدافی دارد ؟ چه عملکرد هایی را برای بهبود سایت و سئو شما انجام میدهد ؟ و واکنش ما در مقابل این الگوریتم چطور باشد ؟ را بررسی کرده ایم. در کل الگوریتم های گوگل همان قوانین گوگل در ارتباط با سئو هستند که با رعایت اصول به مراتب بالا دست میابیم.با ما همراه باشید.
الگوریتم Rank Brain چیست ؟ ( سئو 2019 )
الگوریتم Rank Brain رنک برین در سال ۲۰۱۵ کار خود را شروع کرده.گوگل تاکید کرد که رنک برین بعنوان سومین عامل تاثیر گذار بعد از بک لینک و محتوا بر رتبه بندی نتایج گوگل میباشد.در سال اخیر عملکرد این الگوریتم قوی تر و پر رنگ تر از قبل شده و این روند در سال 2019 نیز ادامه خواهد داشت.
الگوریتم رنک برین بسیار الگوریتم پیچیده ایست که یادگیری ماشینی دارد و کاملا بحث search engine را تغیر خواهد داد ! هدف از گوگل برای راه اندازی این الگوریتم پیچیده این است که سعی دارد علاوه بر نگاه ذره بینی به محتوا و نگارش آن مفهوم محتوای تحت وب را نیز کاملا متوجه شود و مهم ترین هدف این الگوریتم بهبود تجربه جستجوری کاربران در این موتور جستجو میباشد.بنابراین جالبه که از معنای محتوا و مفهوم آن متوجه خواهد شد که کاربر دنبال چه چیزی میگردد.
در واقع گوگل خود را مانند انسانی جلوه میدهد که مفهوم مطالب را میفهمد و بدون در نظر گرفتن title،meta شما را بررسی خواهد کرد و فقط بدنبال معنا میگردد.اهمیت دادن به رفتار کاربران در رأس اهداف الگوریتم Rank Brain گوگل قرار گرفته و به عبارتی میتوان گفت گوگل از یک هوش مصنوعی بی نطیر بر خوردار است.
تشخیص رضایت کاربران از سمت گوگل
برای مثال فکر کنید شما عبارت رفع خطای 504 در وردپرس را در گوگل جستجو کرده و وارد سایت مغز وردپرس شوید گوگل رفتار شما را آنالیز کرده و اگر متوجه شود بعد از مطالعه متن به نتیجه رسیده اید و دوباره این عبارت را در نتایج سرچ نکرده اید یک امتیاز مثبت به آن صفحه داده و نتایج را جا به جا میکند و یا در واقع بهبود میبخشد.
در نقطه مقابل تصور کنید که سایت یا صفحه ای با محتوای نامناسب در رتبه یک نتایج جستجوی گوگل قرار گرفته باشد و کاربران زیادی پس از انتخاب آن به صفحه جستجوی گوگل بازگشته و عبارت مشابهی را جستجو کنند. در این شرایط گوگل در می یابد که صفحه پیشنهاد شده مورد توجه کاربران نبوده است و رتبه ۱ جایگاه واقعی آن نیست.در نتیجه ممکن است جایگاه این صفحه دستخوش تغییرات شود.
اهداف مهم الگوریتم رنک برین
-معنای کلمات و محتوا را میفهمد
– تاکید دارد که میتواند کیفیت و مفید بودن محتوا را درک کند
-میفهمد کاربر بدنبال چه چیزی است
-نتایج را شخصی سازی میکند
-فاکتور های سئو داینامیک ایجاد میکند
(یعنی بجای در نظر گرفتن اصول سئو محتوا را میخواند و نسبت به سایر محتوا ها تشخیص و تفکیک میدهد بطور مثال معنی کلمه آموزش طراحی سایت را بخوبی درک میکند و بر اساس معنی این کلمه و واکنش های کاربران نتایج را در لحظه عوض خواهد کرد یعنی همان سئو معنایی به صورت داینامیک یا لحظه ای و برای شخصِ شما آن را بهینه سازی خواهد کرد و با توجه به سلیقه جستجوی شما آن را بهبود میدهد )
پس الگوریتم رنک برین الگوریتمی است که در جستجو های شخصی شما بسیار دخیل است همین الگوریتم قدرتمند گوگل میباشد.
عملکرد الگوریتم Rank Brain
-ابتدای کار میفهمد که کاربر بدنبال چه چیزی است
-نتایج را بر اساس نیاز کاربران مرتب میکند
-همه معیار های سئو را بررسی میکندو به صورت لحظه ای عوض میکند
همه جا به این موضوع اشاره شده که الگوریتم Rank Brain در واقع از همراهان الگوریتم مرغ مگس خوار میباشد و عملکرد آن را تکمیل میکند.
کاری که الگوریتم Rank Brain انجام میدهد این است که نتایج قابل مشاهده را برای افراد شخصی سازی میکند و گاهی حتی meta description شما را نیز تغییر میدهد!
پیشنهاد ما به شما : معرفی الگوریتم های گوگل و تاثیرات آن ها در سئو ( آپدیت 2019 )
هشدار مهم گوگل معروف به Google Dance در ارتباط با رنک برین
گوگل تاکید دارد این کار را یعنی تغییر title و meta description بهینه را فقط برای چند بار برای شما انجام میدهد اگر CTR شما تغییری نکرد از نتایج گوگل عقب تر میروید اما اگر رشد و بهبود یافت نتایج برای شما بهتر خواهد شد. عبارت CTR مخفف سه کلمه Click Through Rate و به معنی نرخ کلیک است. نرخ کلیک براساس تعداد جستجوی عبارت در گوگل و تعداد کاربرانی که بر روی لینک شما کلیک کرده اند محاسبه میشود.الگوریتم Rank Brain فقط چند بار این فرصت را به شما خواهد داد.
تصور کنید که شما عبارت آموزش سئو را در گوگل جستجو کرده اید. همه نتایج موجود در صفحه اول یک Impression دریافت میکنند. هر گزینه ای که توسط کاربر کلیک شود علاوه بر آن یک کلیک نیز دریافت میکند. درصد تعداد کلیک به دیده شدن (Impression) یک عدد بین ۰ تا ۱۰۰ خواهد بود که به آن CTR گفته میشود.اگر یک سایت در رتبه ۳ گوگل و دیگری در رتبه ۲ باشد ولی میزان CTR سایتی که پایین تر است بیشتر باشد در دراز مدت گوگل جای این دو نتیجه را با یکدیگر عوض میکند. زیرا کاربران اقبال بیشتری به سایت پایین تر نشان داده اند.
چطور از الگوریتم جدید گوگل بهره بگیریم
به طور مشخص دو عامل حضور کاربر در صفحه و CTR تاثیر زیادی بر تصمیم گیری رنک برین در مورد کیفیت محتوای شما دارند. هرچقدر بتوانید این دو فاکتور را بهبود دهید شانس بیشتری برای بهبود وضعیت سئو خود در سال ۲۰۱۸ خواهید داشت.پس با افزایش نرخ ماندگاری کاربران در سایت خود با الگوریتم Rank Brain مدارا میکنید.
dwell time را بشناسید
حضور و ماندگاری کاربران نیز زیر ذره بین الگوریتم رنک برین است. اما نه ماندگاری همه ی کاربران فقط حضور و ماندگاری کاربرانی که از طریق جستجو وارد سایت شما شده اند نه از طریق لینک و گذر در سایت شما .این پدیده را با نام dwell time میشناسند که با اصطلاح bounce rate فرق میکند.حضور زیاد کاربر در یک صفحه نشان از جذابیت و یافتن پاسخ پرسش های اوست که به مسائل HEO (بهینه جستجو برای انسان ) مربوط میباشد.
چند نکته :
_Dwell Time برای کاربرانی که از راه هایی دیگر وارد سایت میشومد محاسبه نمیشود
_دو نکته مهم برای الگو ریتم رنک برین : Dwell Time مدت زمان حضور کاربر و ctr درصد کلیک کاربر
_از زمانی که کاربر وارد سایت شده و بر میگررد در گوگل و دوباره سرچ میکند Dwell Time محاسبه خواهد شد
_بین Dwell Time و Bounce Rate (درصد خروج سریع کاربر از سایت) تفاوت وجود دارد.
ارتباط الگوریتم مرغ مگس خوار با رنک برین
الگوریتم مرغ مگس خوار اصلی ترین الگوریتم موتور جستجوی گوگل است و الگوریتم های دیگر در واقع بخشی از این الگوریتم هستند و به عنوان زیر مجموعه آن معرفی شده اند الگوریتم رنک برین نیز جزو الگوریتم های جدید و یا زیر مجموعه جدید مرغ مگس خوار میباشد.
الگوریتم های دیگر گوگل نیز میتوانند از زیر مجموعه های آن باشند پس برای ارتباط این دو الگوریتم که همه جا حرف از آن است بهتر است بگوییم Rank brian جزیی از مرغ مگس خوار است.
هوش مصنوعی گوگل
این روزها گوگل خیلی پیشرفت کرده است. گوگل از تکنولوژی ای به نام Word 2 vec استفاده می کند که می تواند عبارات و مفهوم آن ها را بفهمد. به عنوان مثال گوگل می داند که تهران پایتخت کشور ایران است. زمانی که کاربری عبارتی را در گوگل جست و جو می کند قبل از اینکه نتایجی برای او نمایش داده شود ابتدا گوگل عبارت جست و جو شده را به یک مفهوم تبدیل می کند و سپس به دنبال صفحه ای می گردد که با مفهوم بدست آمده جفت و جور باشد.
در صورتیکه بخش هایی از این محتوا را به خوبی متوجه نشدید یا برای شما سوالی ایجاد شده است یا نیاز به مطالب بیشتری در رابطه با الگوریتم Rank Brain دارید در بخش نظرات همین مقاله مطرح کنید تا بزودی پاسخگوی شما باشیم.
نتیجه گیری:
همانطور که متوجه شدید الگوریتم Rank Brain گوگل دقیقا مثل یک انسان می ماند. بهتر است که برای کاربران خود محتوا بنویسید نه برای الگوریتم رنک برین گوگل !!.هر چه که میگذرد گوگل بیشتر به مفاهیم انسانی نزدیک میشود و عملکرد آن شبیه به یک نرم افزار نیست.پس بهتر است محتوایی با قدرت و رعایت اصول سئو برای ماندگاری بیشتر کاربران بنویسیم. زمانی که گوگل ببیند محتوای ما به درد مخاطبان مان خورده است به آن رتبه خوبی می دهد.اگر همین طور پیش بروید مطمئن باشید الگوریتم های گوگل مانند الگوریتم رنک برین با سایت شما تطبیق میابند و مانند الگوریتم Rank Brain برای بهبود سایت شما تلاش میکند
مطالبی که شاید دوست داشته باشید
درآمد از وردپرس و طراحی سایت چقدر هست ؟
در این ویدیو با شما در مورد میزان درآمد یک وردپرس کار و طراح سایت صحبت میکنیم تا بدانید درآمد در ایران و حتی درآمد دلاری یک طراح چقدر میتواند باشد.
نکته : ایمیل و شماره موبایل معتبر را وارد نمایید تا لینک دانلود برای شما ارسال شود.
مطالب
پر بازدید هفته
هیچ نظری وجود ندارد