سئو چیست ؟ بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو

بدون دیدگاه
سئو

خلاصه مطلب

فرایند بازاریابی بطور کلی از ۴ روش اصلی انجام میشود؛ جذب ، تبدیلِ کاربر ، فروش و مشتری وفادار. سئو مرحله جذب که مهم ترین مرحله است را انجام میدهد و باقی مراحل نیازمند تکنیک های دیگر است که در سایر آموزش های مغزِوردپرس آموزش میدهیم ، با سئو و تکنیک های آن به صفحه نتایج گوگل میرسید و میتوانید با دریافت ترافیک از طریق آن فروش خود را افزایش…
سئو

خلاصه مطلب

فرایند بازاریابی بطور کلی از ۴ روش اصلی انجام میشود؛ جذب ، تبدیلِ کاربر ، فروش و مشتری وفادار. سئو مرحله جذب که مهم ترین مرحله است را انجام میدهد و باقی مراحل نیازمند تکنیک های دیگر است که در سایر آموزش های مغزِوردپرس آموزش میدهیم ، با سئو و تکنیک های آن به صفحه نتایج گوگل میرسید و میتوانید با دریافت ترافیک از طریق آن فروش خود را افزایش…

سئو واژه ای است که اگر کسب و کار اینترنتی دارید حتما آن را شنیده اید زمانی یکی از همکارانم که از نتیجه نگرفتن خسته بود تعبیرش از سئو سخت تلاش کردن و چیزی بدست نیاوردن بود اما تعریف من از سئو این است : سخت تلاش کردن،صبر کردن و چیز های زیادی بدست آوردن،سئو در واقع مجموعه اقداماتی است برای افزایش ترافیک وبسایت و کسب جایگاه بهتر در نتایج جستجوی گوگل، تمامی این اقدامات را باید با چاشنی صبر و تلاش مستمر ترکیب کنید تا به نتیجه مطلوب برسید سئو از زمان همه گیری ویروس کرونا در جهان برای کسب و کار های آنلاین اهمیت بالاتری پیدا کرده ! حتما اگر واژه سئو را بشناسید به یکی از این دو سوال خواهید رسید : چگونه سئو کار شویم ؟ چگونه سایت خود را سئو کنیم؟ در این ویدئو توضیحات کامل این مقاله خدمت شما آموزش داده شده.

در حال بارگذاری ...

شاید از خود بپرسید سئو مخفف چیست ؟ سئو یا Seo که مخفف عبارت ( Search Engine Optimization ) و به زبان تخصصی تر یعنی بهینه سازی موتور های جستجو که به شما کمک میکند تا با انجام مراحلی ، سایت شما از دید موتور های جستجو رتبه بندی شود و به صفحات ابتدایی برسید که این خود به معنای پیشرفت و کسب درآمد است. سئو یعنی تبلیغ رایگان در گوگل  در جهت بهبود سایت و نتیجه آن که افزایش بازدید کاربران از طریق جستجوی کلمات در صفحات اولیه گوگل است زیرا که اگر کاربری با جستجو کلمات شما را پیدا کند هزینه کمتری دارد نسبت به کاربری که با بازاریابی آن را جذب کرده اید!! اینکه به زبان حرفه ای تر سئو چیست و چه کاربردی دارد و اینکه چرا باید سایت خود را سئو کنیم در این آموزش سئو بررسی خواهیم کرد.

آنچه در این مطلب میخوانید

سئو چیست

سئو چیست ؟

سئو کردن یک وب سایت یعنی رعایت کردن قوانین موتور جستجو برای بهینه سازی آن ، در صورتی که بیشتر این قوانین برای تمامی موتور های جستجو دیگر هم صدق می کند. سئو در واقع همان قوانین گوگل است که ما آن ها را اجرا میکنیم و از نظر گوگل بهینه شده و شایستگی آن را داریم که به صفحه اول برسیم و بازدیدکنندگان زیادی را جذب وب سایت خود کنیم.هدف گوگل برای نشان دادن برترین سایت ها در موتور جستجوی خود ، شما را هم برای داشتن سایتی بهتر ترغیب خواهد کرد،عوامل زیادی در سئو سایت شما تاثیر گذارند از جمله کلمات کلیدی محتوای سایت شما ،نحوه لینک سازی های داخلی و خارجی و اقدامات فنی و …

در واقع گوگل با قوانین خاص و واضح خود باعث پیشرفت شما خواهد شد چرا که رقیبان عرصه کاری شما نیز در تلاشند به صفحه اول برسند. سئو یعنی گوگل بفهمد شما شایسته اید که برای کاربران جستجو کننده عبارات در صفحه اول نمایش داده شوید،مسئله ای که برای گوگل اهمیت بالایی دارد تجربه کاربری مناسب است تجربه کاربری به این معناست که مثلا کاربران چه رفتاری با سایت شما دارند چقدر برای مطالعه وقت میگذارند و چند بار دیگر برای یافتن یک مطلب به شما سر میزنند؟

استراتژی جدی که گوگل پیش گرفته و به آن توجه زیادی دارد همین موضوع است یعنی شما بیشتر از هر چیزی باید توجه کاربران خود را جلب کنید که از شما رضایت داشته باشند تا در ادامه گوگل نیز رضایت خود را تایید کند،اگر بدنبال بهبود سئو سایت یا به عبارتی افزایش سئو سایت هستید تا انتها این مطلب در کنار ما باشید تا با روش های مختلف سئو آشنا شوید.

موتور جستجو چیست ؟

موتور جستجو لیست کننده سایت های دنیاست ، همان صفحه ای که بعد از سرچ کلمات با آن روبرو میشوید و لینک های پیشنهادی از سمت موتور جستجو به شما نشان داده میشود که این موتور های جستجو عنوان های متفاوتی دارند مانند بینگ ،مایکروسافت و… که گوگل مهم ترین پر طرفدار ترین آن هاست موتور  جستجو گوگل توسط ربات های خزنده گوگل که معیار های مشخصی برای انتخاب هر سایت دارند کنترل میشوند .بیشترین ترافیک هدفمند و دائمی را میتوانید از همین موتور جستجو بدست آورید الگوریتم های گوگل و قوانین سخت آن باعث میشود که هر سایتی را به صفحات اول نرسند و لازم است برای بدست آوردن آن بهراه صبر تلاش کنند.

ربات های خزنده که روز به روز پیشرفته تر از قبل عمل میکنند و به درک معنایی رسیده اند که مانند هوش مصنوعی انسان است بصورتی که این ربات ها هر کدام در سایت شما معیار خاصی را بررسی میکنند مثل :چگالی کلمات کلیدی محتوای شما و تعداد کلمات یک مطلب شما و … و بر اساس همین موارد تجربه کاربری را سنجیده و رتبه بندی سایت شما را تغییر میدهند.این در حالی است که موتورهای جستجو در گذشته خیلی ساده تر از این بودند و مانند یک لیست به نمایش سایت ها میپرداختند با پیشرفته تر شدن خزنده ها رقابت در وب افزایش یافته و تمام کسب و کارها تلاش میکنند مطالب بهتری نسبت به یکدیگر ارائه دهند.

موتور جستجو (در این مقاله منظور ما از موتور جستجو گوگل است ) به سایت هایی که اطلاعات مفیدی در اختیار کاربران قرار میدهند علاقه زیادی دارند و وظیفه اصلی آنها رتبه بندی سایت ها و ارائه بهترین خدمات به سایت ها است اگر محتوای شما ارزش نشان داده شدن به کاربران زیادی را دارد پس بزودی مورد توجه این ربات های خزنده قرار میگیرید و به صفحات نتایج خواهید رفت به همان اندازه هم اگر اشتباهاتی در زمینه سئو انجام دهید از صفحه نتایج دور میشوید !! ( این ربات ها با نام های خزنده، روبوت، Spider و Crawler هم شناخته میشوند که هر کدام وارد صفحات سایت شما شده آن را ایندکس و بررسی میکنند )

پس عملکرد آن ها بصورت کلی در 3 روش انجام میشود :

  • خزش یا بررسی صفحات
  • ایندکس یا فهرست کردن مطالب در پایگاه داده
  • رتبه بندی بر اساس معیار ها و کلمات کلیدی و…

الگوریتم های گوگل

الگوریتم های گوگل

الگوریتم های گوگل در واقع همان قوانین مخصوص به موتور جستجوی گوگل است که با رعایت این اصول سریعتر به نتایج بهتری در گوگل خواهیم رسید که نتیجه آن رونق کسب و کار و افزایش درآمد است.شاید از خود بپرسید که اصول سئو چیست ؟ که معیاری شده است برای به اجرا درآمدن الگوریتم ها که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.

همه مامیدانیم برای ماندگاری در وب و ایجاد کسب و کار پر رونق و افزایش درآمد نیازمند موتورهای جستجو هستیم.گوگل مهم ترین و بزرگترین موتور جستجو در این جریان است

که نمیتوان به آن اهمیت نداد. پس رقابت در نتایج آن بالاست و همه سعی بر بدست آوردن نتایج بهتر در گوگل هستند که فقط از طریق دوستی با قوانین گوگل امکان پذیر است! در ابتدا گوگل از الگوریتم های ساده ای استفاده میکرد.تعداد کلمات استفاده شده در متن مطالب و یا تعداد لینکهای داده شده به یک صفحه در وب معیارهای بسیار ساده ای بودند که گوگل آنها را برای درک اهمیت یک مطلب در نظر می گرفت.اما چندی نگذشت که این روشها مورد سو استفاده افراد بسیاری قرار گرفت و با رو شهای تقلبی توانستند موتورهای جستجو را فریب داده و بازدید بسیارقابل توجهی را کسب نمایند.

اما این موضوع باعث اتفاق بسیار ناگواری در گوگل شد، کاربران هنگامی که به دنبال مطالب خاص که درجستجوی آنها بودند به گوگل مراجعه می کردند، بانتایجی کاملاً نامربوط روبرو میشدند و این موضوع میتوانست منجر به نابودی کامل این شرکت گردد، ازاین رو شرکت گوگل تصمیم گرفت روند تازه ای را پیش بگیرد تا بتواند نتایج مفید و کاربردی را که واقعاً نیاز کاربرانش را تأمین میکند برای آنها برآورده سازد و همین موضوع باعث ایجاد قوانینی با نام سئو گردید.

الگوریتم ها ساختار هایی هستند که از سمت گوگل ایجاد شدند و پایپند اصول سئو هستند در پی فریب های مکرر که گوگل از کاربران تجربه میکرد به فکر ایجاد این الگوریتم ها افتاد تا بتواند مشکلات خود را حل کند و از این تقلب ها جلوگیری کند.الگوریتم مجموعه ای از دستورالعمل های گوگل است که هدفی خاص را دنبال میکند،الگوریتم های گوگل بر اساس وظایفی که دارند نام گذاری شده اند و به شرح زیر میباشند :

چرا باید سایت را سئو کنیم ؟ 

چرا سئو مهم است ؟ چه اهمیتی دارد تا تلاش های زیادی را در جهت رضایت گوگل انجام دهیم و به صفحات اول برسیم ؟؟با مشاهده آموزش رایگان طراحی سایت میتوانید سایت خودرا راه اندازی کنید و بعد از آن اقدام به سئو کنید چون باید زمینه را برای اینکه کاربران شما را پیدا کنند و از خدمات شما استفاده کنند فراهم کنید .

اگر کاربران در پی جستجو یک کلمه مطلب شما را بیابند و بدنبال آن شما را پیدا کنند ارزش بیشتری دارد و همچنین اعتماد بیشتری به شما خواهند داشت تا زمانی که از طریق تبلیغات شما را پیدا کنند باید بدانید کاربری که خودش شما را پیدا کند هرگز فراموشتان نمیکند.درست هست که با سئو دیرتر به نتیجه میرسیم و نیاز به زمان داریم اما در عوض با هزینه کمتر و با مداومت بیشتری در صفحه نتایج میمانیم .با این تعاریف متوجه خواهیم شد سئو اهمیت بالایی در دنیای دیجیتال مارکتینگ دارد بهتر دیده شدن در این فضا اهمیت دارد زیرا که کاربران با جستجوی کلمات تمایل دارند چند سایت اول را بررسی و خرید کنند.

  • برند سازی برای کسب و کار شما
  • اعتماد سازی و در یاد ماندن کاربران(اعتبار بالا از نگاه کاربران)
  • افزایش مشتریانی که بطور ثابت از شما خرید میکنند
  • افزایش درآمد بطور شگفت انگیز در زمان کوتاه
  • افزایش کاربرانی که روزانه شما را میبینند(افزایش ترافیک)
  • کاهش هزینه های سنگین برای تبلیغات و بازاریابی(بهترین ابزار برای تبلیغات)
  • افزایش درآمد و بازگشت سرمایه

هزینه سئو سایت چقدر است ؟

تا بحال در گوگل بدنبال عبارت قیمت سئو سایت بوده اید ؟ زمانی که بخواهید برای انجام اقدامات سئوی سایتتان آن را به یک سئو کار بسپارید نحوه قیمت دهی سئو کار بستگی به میزان تجربه رزومه و اقداماتی دارد که قرار است انجام دهید زیرا که سئو تنها یک اقدام خاص نیست و مجموعه ای از عملیات هایی است که مکمل یکدیگرند و هر کدام بصورت جداگانه میتوانند هزینه متفاوت داشته باشند، یک سئو کار حرفه ای بعد از بررسی و آنالیز سایت شما بهمراه کلمات کلیدی شما با توجه به نیاز سایت شما قیمت را تعیین خواهد کرد.

هزینه سئو سایت

سئو مجموعه ای از اقدامات است؛ از جمله بهبود ساختار کدها در سایت و لینک های داخلی و خارجی ،محتوا سازی و نوشتن مطالب ،مسائل فنی و بررسی ایرادات و بر طرف کردن آن ، بازاریابی محتوا و… که سئو کار بر اساس نیاز سایت شما آن هارا بررسی و و قیمت را اعلام میکند.

مزایا و معایت سئو سایت

  • سئو رایگان است فقط کافیست مجموعه ای از اقداماتی را که برای گوگل مهم است انجام دهید و به نتیجه مطلوب برسید از جمله تولید محتوای مناسب.
  • کسب اعتبار از نگاه کاربران اگر یک کلمه را در گوگل جستجو کنید قطعا چند نتیجه اول توجه شما را جلب کرده و به شما حس اعتماد و اعتبار میدهند پس با سئو میتوانید اعتبار کسب کنید(توجه کنید که کاربران همین حس اعتماد را به لینک های خط اول که با تبلیغات در آن جا هستند ندارند)
  • ماندگاری طولانی مدت برعکس تبلیغات گوگل و سایر روش های بازاریابی که کاملا موقتی هستند سئو شما را دائما در صفحه گوگل ماندگار میکند(البته به شرط تلاش مستمر و روزانه)
  • محتوا پادشاه است براحتی با تولید محتوای اصولی و روزانه و مستمر که برای کاربران مفید باشید بصورت رایگان و آسان سئو میشوید.
  • کاهش الکسای سایت با جذب مخاطبین به صورت مستمر الکسای سایت خود را کاهش خواهید داد.
  • کند به نتیجه میرسید اما در عوض همیشه در صفحه نتایج خواهید ماند و این ماندگاری موقتی نخواهد بود.
  • مخاطبین هدف را جذب میکنید بر عکس تبلیغات گوگل که هم مخاطبان هدف و هم مخاطبان غیر هدف شما را جذب میکند(جذب مخاطبان هدف به مراتب مدیریت بهتر و نتایج بهتری نسبت به حجمی از مخاطبان را دارد که بزودی شما را ترک خواهند کرد)
  • اهمیت برای گوگل گوگل به محتوای سئو شده ای که مخاطبان زیادی را به خود جذب میکند بیشتر اهمیت میدهد تا مخاطبانی که از تبلیغات جذب شده اند.

چطور به صفحه اول گوگل برسیم ؟

صفحه اول گوگل

دقیقا و قطعا نمیتوان به این سوال پاسخ داد ولی حتما گوگل خودش هم طرفدار سایت های فعال تر و بروز و همیشه در دسترس است  ، سایت هایی که مرجع هستند و معرفی کننده بهترین ها هستند هم از نظر گوگل کیفیت لازم را برای صفحات اول دارند، در سال های اخیر قدرت و هوشمندی  گوگل آنقدر زیاد شده که توانایی خواندن ذهن کاربران خود را هم دارد، در بخش الگوریتم های گوگل و مطالعه ویژگی های نگهبانان گوگل به هوشمندی این موتور جستجو پی خواهید برد و باید سعی کنید خودتان را به جای گوگل بگذارید و ببینید اگر گوگل بودید

دقیقا از صاحبان سایت چه میخواستید و چه سخت گیری هایی میکردید؟ با رعایت همان موارد میتوانید در رتبه بندی ها بهینه شوید و کاربران زیادی را جذب خواهید کرد. دو راه برای آنکه سئو سایت را انجام دهید دارید : روش اول این است که یک سئو کار استخدام کنید اما برای این کار نیاز است که هزینه های زیادی پرداخت کنید همچنین آن شخص باید مطمئن باشد تا از روش های غیر قانونی گوگل(سئو کلاه سیاه) استفاده نکند و استراتژی خاص داشته باشد. روش دوم این است که طی یک دوره آموزشی خودتان یاد بگیرید و انجام دهید در این صورت هم هزینه ها کمتر است هم مطمئنید که از روش های قانونی استفاده میکنید اما این موضوع را در نظر بگیرید که سئو فرایندی پیچیده است و نیاز به تجربه هم دارد !!

اگر شما گوگل بودیدحتما شما هم سعی میکردید:

  • بهترین سایت ها را الویت بندی کنید و نشان دهید
  • سایت ها را بصورت گذرا و سطحی بررسی نمیکردید
  • سعی میکردید به هیچ وجه فریب نخورید
  • با کسانی که شما را فریب داده اند برخورد جدی داشتید
  • قوانین مشخص و نگهبانانی امنیتی تعیین میکردید
برای رسیدن به صفحه اول گوگل چقدر زمان نیاز است ؟

پاسخ به این سوال کاملا تقریبی است زیرا که باید ابتدا کسب و کار شما و میزان سختی کلمات کلیدی شما بررسی شود ؛چرا ؟ زیرا که اگر حوزه کاری شما رقیبان زیادی داشته باشد و کلمات شما جنس سختی دارد  و اینکه نحوه فعالیت شما چگونه بوده آیا قبل تر پنالتی گوگل را تجربه کرده اید یا خیر ؟ ( جریمه گوگل و حذف از نتایج در یک کلمه خاص ) این موارد باعث میشود که دیرتر به صفحه نتایج برسید و برعکسِ آن زودتر،بنابراین ممکن است یک سایت بعد از سه ماه و یک سایت بعد 8 ماه به صفحه نتایج برسد پس میتوان گفت سئو سایت آموزش میتواند با سئو یک سایت خبری زمان متفاوتی برای رسیدن کلمات به صفحه اول داشته باشند.

چرا به صفحه نتایج گوگل نمیرویم ؟

دلایل متعددی بر این امر وجود دارد که چرا یک سایت در صفحه نتایج گوگل نشان داده نمی شود که به تعدادی از آن ها اشاره خواهیم کرد با برطرف کردن آنها حتما به صفحه نتایج خواهید آمد که البته صبر در سئو سایت یک فاکتور مهم است  :

سئوکار
  • موتور جستجوی گوگل این سایت را هنوز ایندکس نکرده است(برای اینکه بفهمید سایت شما در گوگل ثبت شده است یا نه آدرس سایت خود را سرچ کنید تا ببیند در صفحه نتایج گوگل سایت شما وجود دارد یا خیر)
  • اگر سایت شما هنوز کمتر از یک هفته است که راه اندازی شده است
  •  سایت شما برای crawler های گوگل(الگوریتم های گوگل) بهینه سازی نشده است، ممکن است crawler سایت گوگل نتواند محتوای سایت شما، متا تگ ها و غیره را مانند یک بازدید کننده معمولی مشاهده کند.
  • محتوای سایت به اندازه کافی با کیفیت نیست.
  • کلمات کلیدی مناسب با کسب و کار خود را انتخاب نکرده اید و نکات مربوط به آن را رعایت نشده است و یا در کلمه کلیدی سایت شما رقابت بسیار بالاست(برای مثال یکی از این راه حل ها این است که به کمک ابزار های پیشنهاد کلمه کلیدی، از کلمات کلیدی در سایت خود استفاده کنید که کمتر مورد توجه رقبا و بیشتر مورد توجه سرچ کنندگان است)

Seo یا تبلیغات اینترنتی گوگل ؟ کدام بهتر است ؟

راه دیگری که باعث میشود شما بجز سئو به صفحات نتایج گوگل برسید تبلیغات در گوگل یا گوگل ادورز است Google Ads ابزاری است که تمام سایت ها (چه سایت های نوپا چه سایت هایی با رتبه های خوب) میتوانند از آن استفاده کنند. به این صورت که صاحبان سایت با پرداخت هزینه کلمات خاصی را به خط یک میرسانند و هرگاه تعداد ورودی های درخواستی را دریافت کردند این فرایند متوقف میشود،همین مورد یکی از مزایای دائمی بودن سئو را به ما نشان میدهد ، نمیتوان گفت گوگل ادورز و یا سئو مزایا و معایب بیشتری دارند در واقع هر دو مکمل هم هستند شما با سئو دائما خود را به نتایج میرسانید و با تبلیغات به آن سرعت میدهید!

تبلیغات در گوگل به معنای نشان دادن سایت در صفحه نتایج ، انتشار بنر های تبلیغاتی،کلیک ها ( تبلیغات کلیکی نوعی تبلیغات است که گوگل به ازای هر کلیک از شما هزینه دریافت میکند که این رقم متغیر است ) ،پاپ آپ های تبلیغاتی ،تبلیغات ویدیویی و … است،تبلیغات گوگل به سرعت تعداد زیادی از مخاطبین را به سایت شما جذب میکند اما یکی از معایبی که دارد مجموعی از مخاطبان هدف و غیر هدف را به سمت شما جذب میکند مخاطبان غیر هدف کسانی هستند که بزودی سایت شما را ترک خواهند کرد باید برای تبلیغات اینترنتی خود هدف و استراتژی خاص داشته باشید تا بیشترین نتیجه را بگیرید با اینحال اهمیت سئو برای گوگل نسبت به تبلیغات بیشتر است.

تبلیغات گوگل سریعترین و هدف مند ترین  روش  برای جذب مخاطبان به کسب و کار شماست که این جذب در بازه کمپینی است که شما ثبت کرده اید و رایج ترین نوع آن نشان دادن سایت در صفحه نتایج است به این صورت که صاحبان سایت کلمه کلیدی خاصی را  مشخص میکنند و کاربرانی که بدنبال آن هستند با جستجو سایت شما را در خط اول میبینند، سایت هایی که از سمت گوگل تبلیغ شده اند با کلمه Ad در کنار لینک سایت نشان دار و متمایز میشوند.

تبلیغات گوگل

تاثیر سئو بر سایت وردپرسی

سئو وردپرس

حتما این سوال برای شما هم پیش آمده که یک سایت وردپرسی میتواند با سئو ارتباط خوبی داشته باشد یا خیر ؟ سئو سایت های وردپرسی از جهت اینکه وردپرس یک سیستم تولید محتوا بهینه شده است، راحت تر میباشد . با اطمینان بگویم که سایت های بزرگی در دنیا موجودند که همه ما آن ها را میشناسیم و همیشه سایت هایی که با وردپرس ساخته شده اند در صفحات اول می درخشند . اگر یک سایت وردپرسی زیبا دارید و امنیت آن را تامین میکنید خیالتان از بابت سئو نیز راحت باشد با همین مطالبی که در این مقاله میگوییم این امر امکان پذیر است(اگر بدنبال منبعی برای آموزش وردپرس هستید به مطالب آموزشی مغزوردپرس سر بزنید)

 البته که هم سایت های وردپرسی و هم غیره خالی از ایراد و مشکل نیستند ولی با اطمینان میتوان گفت دستیابی به امکانات زیاد با وردپرس هم امکان پذیر است . فرایند بازاریابی بطور کلی از 4 روش اصلی انجام میشود : ( جذب،تبدیلِ کاربر،فروش،مشتری وفادار ) که سئو مرحله جذب و مهم ترین مرحله است را انجام میدهد و باقی مراحل نیازمند تکنیک های دیگر است که در سایر آموزش های مغزِوردپرس آموزش میدهیم.

ابزار های آنالیز سئو سایت

ابزار آنالیز سایت همیشه برای صاحبان وبسایت ها مسئله مهم و چالش بر انگیز بوده،با آنکه وبمستر تولز اطلاعات زیادی را در اختیار ما قرار میدهد اما با این حال گاهی به اطلاعات لحظه ای و دقیق تری نیاز داریم ک لازم است از ابزار هایی بغیر از وبمستر تولز یا سرچ کنسول استفاده کنیم.

فایده ای که آنالیز سایت میتواند برای شما داشته باشد آگاهی از جزئیاتی است که کمک میکند در روند بازاریابی اینترنتی خود پیشرفت کنید.اینکه چه تعداد افرادی وارد سایت شما میشوند از چه نقاطی با چه وسیله ای وارد سایت شما شده اند و بعد از آن چه واکنش هایی انجام دادند (برای مثال چه زمانی در صفحات شما گردش داشته و چه تعداد کلیک کرده اند) میتواند کمک بسیاری کند تا مشکلات سایت خود را برطرف کنید و تجربه کاربری را بهبود دهید یا این آنالیز ها میتوانید متوجه شوید کدام قسمت از سایت شما نیاز به تمرکز بیشتر دارد و یا کدام قسمت برای بازاریابی مناسب تر است.

استفاده از ابزار گوگل آنالیز

یکی از بهترین ابزار هایی که گوگل در اختیار شما قرار میدهد گوگل آنالیز است ( اگر نام های گوگل آنالیتیک و گوگل آنالیتیکس را هم در مطالب دیگر خواندید منظور همان گوگل آنالیز است) که استفاده از آن رایگان و  خیلی راحت است گوگل آنالیتیکس ابزاری است قدرتمند که اطلاعات کاملی از سایت شما مانند تعداد افراد ورودی ،رفتار مخاطبان، نرخ تبدیل،نوع دستگاه کاربر، موقعیت های مکانی کاربران، زمان ماندن در صفحات شما و ..میدهد .

بررسی این موارد نتایج ارزشمندی را در کسب و کار آنلاین شما ایجاد میکند که ارزش آن را  زمانی متوجه میشوید که تحول در فروش محصولات خود را مشاهده میکنید و همچنین موجب بهبود سئو سایت خود خواهید شد.

استفاده از ابزار گوگل وبمستر
گوگل وب مستر

وقتی با محتوا سعی در بهبود سایت خود دارید باید با کلمات کلیدی راهنمایی باشید برای گوگل تا سطح کیفی محتوای شما را بسنجد و  محتوای شما را به صفحات اول نتایج خود ببرد که نتیجه آن افزایش جذب کاربران و افزایش فروش شما میباشد .

کلمات کلیدی برای آنکه به صفحه نتایج گوگل برسند ممکن است کلماتی سخت یا آسان باشند که برای رساندن آن ها به صفحه اول نیاز است که تولید محتوایی اصولی،مستمر و با کیفیت داشته باشید،حالا ماجرا این است که ما چطور از روند نتایج با خبر شویم ؟چطور بفهمیم کلماتی که سعی در سئو کردن آن ها داریم در کدام صفحه از نتایج گوگل قرار دارد ؟

با ابزاری مانند گوگل وبمستر که گوگل در اختیار ما قرار میدهد میتوانید اطلاعات و آمار زیادی از جمله جایگاه کلمات کلیدی در صفحات گوگل خطاهای سایت و … را بدست بیاورید که البته در ابتدا با ثبت سایت در گوگل شروع کنید تا در یک مدت زمان کوتاه اطلاعات زیادی را از گوگل دریافت کنید ، با دانستن این اطلاعات میتوانید قسمت های زیادی از سایت را بررسی و ایرادات آن را بر طرف کنید و سئوی سایت خود را بهبود دهید.

انواع سئو

انواع سئو چیست و روش های انجام آن

  • کلاه سفید  ( White hat ) : پیوسته و مداوم با قوانین گوگل پیش رفتن و کاملا قانونی _ توجه به رضایت کاربران _ نتیجه رسیدن به صفحه نتایج و افزایش درآمد _به آن سئو اخلاقی گفته میشود و از تکنیک های فریب گوگل استفاده نمیشود (بلندمدت اما با دوام)
  • کلاه خاکستری ( Gray hat ) : هم راه های قانونی هم راه های غیرقانونی را انجام میدهد برای سئو ( بین کلاه سفید و کلاه سیاه است )
  • کلاه سیاه  ( Black hat ) : رشد ناگهانی در رتبه بندی ها با خطر حذف و دور زدن قوانین گوگل و سئوی غیر قانونی _ دستکاری الگوریتم های گوگل ! _ فریب گوگل و عدم توجه به رضایت کاربران _ نتیجه آن شناسایی و پلانتی توسط گوگل و خطر خارج شدن از پایگاه داده ها _ اصلا مورد تایید گوگل و هیچ موتور جستجوای نیست (کوتاه اما بدون دوام)

روش های بهبود Seo سایت

سئو مجموعه ای از اقدامات است که به دسته بندی های خاصی تقسیم میشود با بررسی و آنالیز هر دسته میتوانید سئو را بهبود دهید این دسته ها اجزای داخلی و خارجی سایت را تشکیل میدهند و هسته اصلی سئو سایت هستند شما با سایت وردپرسی که از نظر سئو بهبود یافته تر از سایر سیستم های تولید محتوا  است که میتوانید براحتی اقدام به سئو سایت در هر قسمت کنید.

  • ( Technical-Seo ) سئو تکنیکال : بهبود مسائل فنی و زیربنای سایت
  • ( On-Page-Seo ) سئو داخلی : بهبود مسائل داخلی سایت
  • ( Off-Page-Seo ) سئو خارجی : بهبود مسائل خارجی سایت

در این قسمت تمامی مواردی که از ابتدای طراحی سایت به آن ها نیاز دارید تا به سئوی بهتری دست یابید را برایتان شرح خواهیم داد،میخواهیم جزییاتی که شاید زیاد به چشم نمیخورد اما برای گوگل بسیار مهم است را بررسی کنیم،با رعایت و انجام این موارد در واقع قدم های اولیه ای در سمت سئو برداشته اید،به زبانی ساده تر بگوییم که موارد زیر تنظیمات اولیه سئو در سایت شما میباشد.

سئو تکنیکال

 A : سئو تکنیکال چیست ؟

به این دلیل سئو فنی نام گذاری شده چون فقط به بهبود زیربنای سایت میپردازد و به جنبه داخلی و محتوایی ارتباطی ندارد ، از مواردی که باید بهبود داده شود : ( انتخاب هاست و دامنه مناسب، بهبود کدهای سایت و استاندارد سازی آن ،بهبود طراحی سایت،ریسپانسیو در دستگاه های متفاوت ، افزایش سرعت سایت ، افزایش امنیت سایت ، بهبود نقشه سایت یا Site MAP و مسائل فنی سایت ) ،با سئوی فنی میتوانید راه بررسی و تجزیه تحلیل را برای گوگل راحت تر کنید  ( با هدف بهبود تجربه کاربری ویژه کاربران تا بتوانید ترافیک را افزایش دهید)

1-انتخاب هاست مناسب

شاید دغدغه بسیاری از کاربران یا کسانی که به تازگی وارد عرصه وب شده اند تهیه یک هاست مخصوص وردپرس با کیفیت در تمام زمینه ها باشد و بتوانند با خیال راحت به شرکت هاستینگ اعتماد کنند و میزبانی وب خوبی را تجربه کنند تا بتوانند نتایج بهتری را در سئو سایت کسب کنند زیرا که انتخاب یک هاست مناسب تاثیر مستقیم بر سئو سایت شما دارد؛ چند نکته مهم در رابطه با یک هاست مناسب :

هاست مناسب

_ بهتر است که هاست سایت خود را از کشور های خارجی استفاده کنید زیرا که تاثیری بهتری بر سئو دارد مثل فرانسه و آلمان؛ اما هاست های ایرانی با کیفیت بسیار زیاد هم میتواند تاثیر خوبی در سئو سایت شما داشته باشد ، منظور از هاست ایرانی با کیفیت یک هاست با آپ تایم و سرعت بالا است.

_ اما از کدام کنترل پنل استفاده کنیم؟ فرقی ندارد؛ چون تاثیری در سئو ندارند اما استفاده از C panel نسبت به دایرکت ادمین راحت تر است(سعی کنید از هاست Pelesk استفاده نکنید همچنین بین هاست لینوکس یا ویندوز ترجیحاً لینوکس را انتخاب کنید )

_ آی پی اختصاصی برای سایت در سئو بسیار مهم و موثر میباشد که میتوانید از هاستینگ خود برای هاست خود یک آی پی اختصاصی تهیه کنید.

ویژگی های یک هاست مناسب را بخوانیم :

  •  حداقل برای طراحی یک وب سایت پویا و خوب ۵۱۲ مگابایت فضا
  •  قابل اجرا بر روی وب سرور های آپاچی و Nginx (یا هر وب سرور دیگری که از PHP و MySQL پشتیبانی می کند)
  •  بانک اطلاعاتی MySQL 5.5 یا بالاتر
  •  PHP 5.2.4 یا بالاتر
  • پهنای باند بالا
  • پشتیبانی مناسب شرکت
  • آپتایم بودن هاست
  • امنیت بالای هاست
  • سرعت پردازش بالا
  • اعتبار بالای هاست
  • دارای گواهینامه SSL
آپ تایم چیست ؟

به معنای بالا بودن و در دسترس بودن سایت میباشد که اگر هاست ابری داشته باشید (تهیه از سایت های خارجی ) بسیار بر روی آپ تایم موثر است.
اگر میخواهید بدانید آپ تایم سایت شما چطور است از طریق سایت Uptimerobot اقدام کنید تا هر چند دقیقه آن را بررسی کند. آپ تایم دارای اهمیت است زیرا که ربات های گوگل مدام آن را بررسی کرده و نباید مشکلی در دسترس بودن سایت شما باشد .

CDN چطور آپ تایم هاست را بهبود میدهد ؟

CDN کمک خواهد کرد تا سایتی با اپ تایم بالا داشته باشید؛ نحوه کار به این صورت است که در نقاط مختلف برای شما سرور تعیین میکند و با توجه به موقعیت جغرافیایی افراد سایت را باز می کند که در نتیجه سرور نزدیک به فرد باعث افزایش سرعت سایت خواهد شد، مزایای مهم استفاده از CDN بصورت زیر است :

  • سرعت عالی در همه جای دنیا
  • عملکرد بهتر ربات های گوگل بر سایت
  • بهبود سئوی سایت

2-انتخاب دامنه مناسب

دامنه مناسب

آیا ویژگی های domain مناسب که بر سئو تاثیر مستقیم دارد را میدانید ؟با اینکه شاید بنظر بیاید برای سئو اهمیتی نداشته باشد اما فواید محسوسی در این زمینه دارد. ویژگی هایی که از آن نام میبریم در جهت بهبود سئوی شما موثر است که برای مطالعه جزییات کامل این مطالب میتوانید مطلب پیشنهادی مراجعه کنید تا اطلاعات بیشتری در رابطه با دامنه مناسب کسب کنید:

  • انتخاب پسوند مناسب
  • قدمت بالای دامنه
  • انتخاب اسم مناسب و کوتاه (بخاطر سپردن آن آسان باشد)
  • وجود کلمه کلیدی در دامنه (با موضوع کاری شما هماهنگ باشد)
  • امکان تایپ اشتباه توسط کاربر نداشته باشد
  • استفاده نکردن از خط تیره و کاراکتر ها و اعداد در دامنه
  • سابقه خوب دامنه (قبلا پنالتی نشده باشد )
  • استفاده از SSL در دامنه(باعث برقراری امنیت در تبادل اطلاعات می شود)

3- بهبود صفحه اصلی سایت

از نامش هم پیداست که مهم ترین و اولین و اصلی ترین صفحه در سایت است که از لحاظ سئو باید آن را بهبود دهید (تحربه کاربری و ظاهری) و نکته ای را جا نگذارید؛ در واقع ویترین اصلی سایت شما صفحه اصلی است و ویترین خالی و نامرتب ارزش آن را ندارد که وارد مغازه شویم! علاوه بر محتوا زیبایی و تجربه کاربری هم مهم است ، شما با دوره جامع آموزش وردپرس موجود در سایت میتوانید بهترین صفحات داخلی را طراحی کنید . پس همیشه صفحه اصلی خوبی داشته باشید زیرا که بیشترین اعتبار و رتبه در نزد گوگل، صفحه اصلی سایت شماست. صفحه اصلی صفحه ای است که PA (اعتبار صفحه) بالاتری نسبت به صفحات دیگر دارد و لینک هایی که به این صفحه میدهید از اهمیت بالایی برخوردار است.

بجز این موارد باید بررسی کنید که نگرش گوگل و یا بهتر است بگوییم گرایش گوگل به کدام صفحات بیشتر است و خودتان را برای بهینه سازی همان صفحات آماده کنید،صفحات با رتبه پایین را به صفحات با رتبه بالا از نظر گوگل لینک دهید تا رتبه آن ها را هم ارتقا دهید (نگرانPA این صفحه نباشید تغییری نمیکند)

انتخاب عنوان مناسب برای صفحه اصلی

مهم ترین نکته که از نگاه مخاطب شما نیز دور نیست عنوان اصلی سایت است. عنوان اصلی بهتر است که مهم ترین کلمه کلیدی شما را در بربگیرد اما خب اما اگر این موضوع امکان پذیر نیست هم میتوانید از عنوان هایی جذاب و گیرا برای مخاطب و گوگل ایجاد کنید.

کاربران هدف شما قبل از هر چیزی عنوان سایت شما را میبینند اگر عنوان جذاب چه برای صفحه اصلی و چه برای مقالات جذاب نباشد تعداد کلیک خوبی نخواهد داشت،عاملی که تاثیر زیادی در سئو صفحات شما دارد.

صفحه اصلی سایت

4- افزایش سرعت سایت

با افزایش سرعت سایت تجربه و حس کاربری رضایت پسند به کاربران میدهد در نتیجه رتبه سئو خود را ارتقا میدهید در واقع کاربر اگر وارد صفحه ای از سایت شما شود که خیلی دیر لود شود از آن خارج خواهد شد کاری که شاید شما هم در طول روز با سایت های کند انجام میدهید که اگر کاربر این کار را انجام دهد تاثیر منفی بر سئو سایت شما خواهد گذاشت، ما بار ها و بارها در مقالات خود راه های موثر برای افزایش سرعت سایت به شما شرح داده ایم . ابزار مهم gtmetrix را کاملا یاد بگیرید و بسیار آسان سرعت سایت خود را افزایش دهید.

عواملی که در افزایش سرعت سایت تاثیر دارند :

  •  انتخاب هاست و دامنه مناسب
  •  انتخاب سیستم مدیریت محتوای مناسب مانند وردپرس
  •  فعال‌سازی کش مرورگر
  •  فعال‌ کردن Gzip در وردپرس
  • حذف افزونه‌های غیر ضروری
  • فشرده‌سازی فایل های JavaScript و CSS
  • کاهش حجم عکس و بهینه سازی تصاویر
  •  بهینه‌سازی قالب
  •  استفاده ازCDN
  •  بهینه‌سازی دیتابیس
  •  مدیریت پیش نویس ها ( حجم زیادی از پیش نویس ها را در پنل خود ایجاد نکنید )
  • کاهش تعداد ریدایرکت های سایت
  • بهینه نسخه موبایلی وب سایت
  •  سرویس دهنده های ویدئویی را جایگزین فضای هاست خود کنید
  • و…
Gtmetrix ابزار بررسی سرعت سایت
سرعت سایت

جی تی متریکس با بررسی آدرس سایت و یا آدرس یک صفحه از سایت و آنالیز آن یک آمار دقیق از سرعت سایت طبق فاکتورهای موتور جستوجوگر گوگل تحت عنوان Page Spaeed و هم چنین سرعت سایت از دید یاهو تحت عنوان YSlow را به شما میدهد و میزان زمان بارگزاری صفحات سایت و حجم کلی صفحه مورد نظر و تعداد درخواست های ارسالی را میتوانید مشاهده کنید.

در دسته بندی Page Speed , YSlow اطلاعات کلی از خطا ها و یا مواردی که نیاز به تغییر ندارند را به شما گزارش میدهد که با

رفع اخطار هایی که در این دسته ها وجود دارند میتوانید امتیاز بالایی را در دسته مورد نظر کسب کنید. ( A بیشترین امتیاز و F کمترین امتیاز )در واقع امتیاز بالا در نتیجه به افزایش سرعت سایت شما ختم خواهد شد و از دید موتورهای جستجو وب سایت شما سرعت بهینه ای را دارد ،پس افزایش سرعت سایت طبق اصول GTMeteix یکی از عوامل تاثیر گذار در سئو سایت می‌باشد که هر وبمستری باید آن را رعایت کند.

بهبود کش سایت برای افزایش سرعت سایت

کش سایت به این معنی است که اطلاعات از قبل خوانده شده دوباره بارگذاری نمیشود و از حافظه پنهان خوانده میشود پس کش سایت را بصورت اختصاصی تنظیم کنید که برای مثال برای کاربران تا ۳ ماه یا ۴ ماه آپدیت شود یا حتی سالی یکبار! و با انباشتگی آن سرعت سایت را کم نکند این نکته را جدی بگیرید که با افزایش سرعت سایت به سئو کمک بالایی میکنید.

برای رفع خطای کش سایت چه کنیم ؟ برای کش شدن سایت افزونه های متفاوتی موجود است که معمول ترین آن که همه شما استفاده میکنید افزونه wprocket است که با فعال کردن کش آن سایت مپ که فایل xml است هم کش خواهد شد تا اینجا چندین بار این مشکل برای کاربران ما پیش آمده که از خطای موجود در سایت مپ و بازگشت به حالت اولیه سایت مپ یا Site Map با صفحه خالی و یا افزوده نشدن پست جدید در سایت مپ متوجه این مشکل شده اند .

برای حل مشکل به قوانین پیشرفته افزونه بروید و در مرکز url آدرس سایت مپ خود را وارد کنید تا از کش شدن خود کار آن بعد نصب افزونه جلوگیری کنید.
باید بدانید که برای افزونه های مختلف این قوانین متفاوت است و در هر افزونه لازم است url خاص خودش را قرار دهید و در انتها ذخیره تغییرات را بزنید،دیگر سایت مپ کش نخواهد شد و با افزودن مطلب جدید سریعا توسط ربات های گوگل بررسی خواهد شد.

5- افزایش امنیت سایت

اگر کسب و کاری را آغاز کنید و قدرت لازم برای افزایش امنیت آن را نداشته باشید ادامه دادن آن کسب و کار بی فایده خواهد بود چون هکر های زیادی به راحتی به اطلاعات شما دسترسی خواهند داشت و با قرار دادن کد های مخرب و دسترسی به اطلاعات کاربران شما  باعث ایجاد اختلال در سایت شما خواهند شد پس مهم ترین اصل شروع یک کسب و کار تامین امنیت آن از سمت شماست تا از نفوذ هکر ها جلوگیری کنید زیرا که یکی از عواملی که باعث میشود کاربران خود را از دست دهید در دسترس نبودن سایت شماست پس برای افزایش امنیت که تاثیر مستقیم بر سئو دارد تلاش کنید، امنیت وردپرس هم با آپدیت های پی در پی آن مدام در حال بهینه شدن است با این حال امنیت 100 درصد نیست و شما برای حفظ امنیت سایت خود باید اقدامات لازم را انجام دهید.

امنیت سایت
حملات سایبری Ddos

Ddos به معنای ارسال بیش از حد در خواست برای باز شدن یک سایت بطوری که انقدر زیاد خواهد شد تا سایت از دسترس خارج میشود و سایت قابل مشاهده نمیباشد (یک نوع حمله هک ) CDN تا حد زیادی از این حمله جلوگیری میکند و این حمله ها میتواند تا زمان زیادی طول بکشد تا زمانی که شما خطر جدی برای رقیبان خود باشید.

مراحلی که بدنبال آن دیداس رخ میدهد
دیداس
  • وب سایت در حالت عادی و در حال عملکردی سالم است
  • سایت دارای ترافیک مناسب و کاربران در حال استفاده از سایت هستند
  • هکر کد های مخرب برنامه ریزی شده را برای حمله آماده میکند
  • تعداد در خواست های بیش از حدبه سرور مورد نظر ارسال میشود
  • ترافیک اشغال شده وبسایت
  • با استفاده از سیستم های زیادی سرعت حمله را افزایش میدهد.

6-ایجاد نقشه سایت Site Map

یک فایل XML که محتوای سایت را مرتب به گوگل نشان میدهد حتما برای سایت خود مپ ایجاد کنید و نقشه سایت را به گوگل نشان دهید که بسیار برای SEO موثر است.

7-سایت با WWW یا بدون WWW ?

هیچ علتی برای انتخاب یکی بر دیگری وجود ندارد، حتی گوگل گفته است اولویت استفاده از آن به خود فرد بستگی دارد. اما در مقالاتی ارائه شده از گوگل خوانده ام که حالت بدون www  برای سئو میتواند بهتر باشد.

چیزی که مهم است این است که اگر از اول آدرس سایت با www بوده همین روند ادامه یابد،  به عبارت دیگر تفاوتی ندارد که www را به آدرس خود اضافه و یا حذف و تغییر دهید، اگر الویت خود را به گوگل نشان دادید تغییر ندهید؛در تنظیمات وب مستر خود تنظیم کنید که سایت یا روی حالت با www باشد یا نباشد.

8-ایجاد گواهی SSL

اگر به بعضی از وب سایت ها نگاه کرده باشید در شروع آدرس آنها عبارت http وجود دارد و در بعضی وب سایت ها این عبارت با یک s اضافه به نامhttps می باشد که این نشان دهنده این است که این وب سایت از پروتکل امنیتی ssl برای مبادله اطلاعات استفاده می کند.

اس اس ال مخفف کلمه secure socket layer به معنی لایه اتصال امن می باشد که این پروتکل باعث برقراری امنیت در تبادل اطلاعات می شود که توسط چندین شرکت معتبر در جهان ارائه می شود.اما در ابتدا در تاریخ ۱۹۹۶ میلادی توسط شرکت netscape طراحی شد و اما حالا توسط دیگر شرکت های معتبر‌ نیز ارائه می شود که تقریبا با تمام‌ مرورگرها از جمله : فایرفاکس ، گوگل کروم ، اینترنت اکسپلورر ، اپرا ، سافاری و غیره سازگار است.

9-فایل Robots.txt 

فایلی که میتوانید در آن تعیین کنید گوگل کجای سایت شما را ببیند و کجا را نبیند ،برای مثال قسمت های duplicate شده را نبیند!

فایل Robots.txt مهم است زیرا که شما را به تمامی موتور های جستجو معرفی خواهد کرد موتور های مثل یاهو ، بینگ ، گوگل و به موتور های جستجو میگوید که مطالب شما را ایندکس کند یا خیر پس دارای اهمیت است زیرا که در ورودی های سایت شما تعیین کننده است.

شما حتما برای آنکه ایندکس شوید به فعال کردن و وجود این ربات نیاز دارید برای گوگل و یا هر موتور جستجوی دیگر و اگر فایل این ربات را در هاست خود نداشته باشید باید بسازید تا صفحات شما بخصوص صفحه اصلی به گوگل نمایش داده شود .

10-ریسپانسیو بودن صفحات

به این معنا که سایت شما در هر دستگاهی تمامی المان ها را به درستی نمایش میدهد و با تغییر سایز دستگاه نمایش دهنده قسمت های مختلف سایت بهم نمیریزد.

در واقع ریسپانسیو بودن وردپرس ویژگی است که باعث می‌شود صفحات وب در انواع دستگاه‌ها و اندازه‌های صفحه نمایش به خوبی ارائه شوند، این ویژگی مهم است زیرا که امروزه کاربران زیادی از طریق تلفن های همراه و تبلت ها و سایر دستگاه ها از سایت شما دیدن میکنند که باید اجزای سایت به درستی نمایش داده شود در غیر این صورت شما کاربران خود را در این دستگاه ها از دست میدهید که برای سئو سایت خیلی مضر است به ویژه که در قوانین 2019 به بعد ، سئو گوگل حساسیت بالایی بر ریسپانسیو بودن صفحات سایت در تلفن همراه دارد.

درست قرار گرفتن اجزا در سایت کنار هم به این معناست که فونت ها و اندازه متن ها و جایگاه تصاویر و منو سایت ( باید کشویی باشد چون صفحه موبایل کوچکتر است ) و اسکرول (اسکرول باید افقی باشد) بصورت مناسبی نمایش داده شوند.

سئو داخلی

B : سئو داخلی چیست ؟

سئویی با هدف بهبود صفحات سایت و تجربه کاربری است و مجموعه عملیاتی که  داخل سایت انجام میشود  از جمله : ( بهبود لینک های داخلی ،آنالیز کردن و بررسی رقبا ،نوشتن محتوا و کلمات کلیدی،استراتژی URL ، قوانین سئوی متن ها و تصاویر و تگ های Alt آن ها، بازاریابی محتوایی ،برچسب ها و دسته بندی ها، متاتگ ها ) در واقع هر چیزی که در سایت بارگذاری میکنید جزو این دسته است و شما  تاثیر و کنترل مستقیم بر سئو آن ها دارید  ( با هدف بهبود تجربه کاربری ویژه کاربران و افزایش جذب مخاطبان)

1-بلاگ و تولید محتوا

محتوا همیشه در دنیای وب و کسب و کار پادشاه است و با محتوا است که میتوانید درآمد داشته باشید زیرا با محتوا به صفحات اول میرسید که این خود مبنای درآمد شماست جلوتر در این رابطه با اینکه هر محتوایی هم پادشاه نیست و اینکه چه محتوایی شما را به صفحات اول میرساند صحبت خواهیم کرد.

 محتوا پادشاه سایت

برای رسیدن به صفحات اولیه در زمانی کوتاه تر شما همیشه نیازمند محتوای قدرتمند خواهید بود گوگل همیشه طرفدار سایت های بروز و مطالب بروز شده آن هاست هر چه بیشتر مطالب خود را بروزرسانی کنید محتوای قوی تری خواهید داشت علاوه بر اینکه در تایم های کوتاه و منظمی مطلب در سایت خود نشر میدهید گاهی هم سری به مطالب قدیمی بزنید و آنها را بروز کنید.

محتوا

برای آنکه قدرت محتوا و تاثیر ان بر سئو را درک کنید یک مثال ساده میزنم، اگر از قالب پیشفرض و ساده وردپرس استفاده کنید بدون هیچ طراحی و زیبایی اما محتوای عالی و بروز در سایت قرار دهید سئو سایت شما بسیار خوب میباشد،خب پس بنابراین باید بدنبال محتوا سازی برای سایت خود باشید بخصوص در زبان فارسی که با وجود رقبای زیاد و محتواهای کامل هنوز هم میتوانید با یک مقاله به درآمد برسید؛ پس قبل از انکه دیر شود مقاله نوشتن را آغاز کنید!!

انواع محتوا ی سایت

محتوا انواع مختلفی دارد شما میتوانید انواع مختلفی از محتوا را در سایت وردپرسی خود وارد کنید و با سئو آن به صفحه نتایج گوگل برسید.

  • محتوای متنی یا همان مقالات و کتاب های اینترنتی با قابلیت دانلود ( PDF ) _ تاثیر بیشتر در سئو نسبت به سایر محتواها
  • محتوای صوتی و یا پادکست ها
  • محتوای ویدیویی
  • محتوای تصویری مانند اینفوگرافیک
ویژگی های یک محتوای مناسب از نظر گوگل

قبل از هر چیزی مهم ترین نکته اساسی برای محتوای خوب داشتن استراتژی و هدف است اگر برای نوشتن محتوای خود استراتژی نداشته باشید خوب پیش نخواهد رفت،حالا با این ویژگی های ساده محتوایی بنویسید که همیشه خوانده شود :

محتوا سئو شده
  • محتوایی بنویسید که از عجایب حوزه کاری شما صحبت خواهد کرد همیشه در حوزه کاری خود بروز باشید.
  • محتوایی بنویسید که به زبانی روان باشد و مخاطب با آن احساس راحتی داشته باشد و برای آن سرگرم کننده باشد.
  • محتوایی بنویسید که اعتیاد آور باشد!یعنی مخاطب به خواندن آن و دنبال کردن آن در قسمت های متوالی اعتیاد و نیاز داشته باشد.
  • باید محتوایی نوشته باشید که مخاطب با نبودن آن احساس نیاز کند.
مراحل نوشتن یک محتوای مناسب از نظر گوگل
  • انتخاب هدف مشخص برای محتوا
  • انتخاب کلمات کلیدی مناسب برای محتوا
  • بررسی محتوای رقبا از نظر (تعداد کلمات،کلمه کلیدی،چگالی کلمات)
  • شناسایی مخاطبان خودتان
  • نوشتن محتوا
  • بازاریابی محتوا
  • فروش
چطور با محتوا فروش را افزایش دهیم ؟

سایت های بسیاری امروزه استراتژی خود را بر همین اساس گذاشته اند سایت هایی مثل دیجی کالا ، Aنتورک و… نوع بازاریابی شما هم مهم است هر محتوایی به فروش ختم نمیشود باید محتوای شما بازاریابی خوبی داشته باشد و منجر به سئو و فروش شود از دو روش میتوانید با یک محتوای هدفمند فروش خود را افزایش دهید :

افزایش فروش
  • شما با رسیدن به صفحات اول گوگل و افزایش ترافیک به افزایش فروش میرسید
  • از طریق محتوای بازاریابی شده براحتی میتوانید کاربران را برای فروش محصولات خود ترغیب کنید ( برای مثال یک مطلب در رابطه  با فرش مینویسید و فرش خودتان هم میفروشید و … در هر حوزه کاری این کار امکان پذیر است یا برای مثال همان برنامه هایی که آموزش آشپزی میدهند و ظروف مورد نیازش را هم میفروشند.)

2- افزونه یوآست سئو Yoast Seo و بهبود سئوی محتوا

برای بهبود سئوی محتوای سایت خود لازم هست که هم آموزش های لازم را مشاهده و مطالعه کنید و هم از ابزار های لازم استفاده کنید؛ یکی از مهم ترین ابزار هایی که در سئو محتوا به شما کمک میکند افزونه یوآست سئو است.

اگر خطایی در نوشتار ،تعداد کلمات کلیدی و یا حتی چگالی کلمات کلیدی (نسبت تعداد کلمات کلیدی به کل متن) و لینک های خارجی و داخلی داشته باشید این افزونه به شما اخطاری خواهد داد که باید آن ها را رفع کنید و بعد از اینکه تمامی خطاها رفع شد با کلید سبز روبرو میشوید که نشانه بهبود سئوی متن و محتوای شماست.

با متن هایی که خطای کمتری در یوآست سئو داشته باشد میتوانید محتوای با کیفیت تری تولید کنید که براحتی رتبه خوبی گرفته و باعث ارتقا سایت شما میشود و از این رو میتوانید فروش خود را افزایش دهید؛ این افزونه هم بصورت رایگان و غیر رایگان ارائه میشود که بهتر است از نسخه غیر رایگان آن که امکانات و اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار میدهد بزارید.

افزونه ای که سئو را تایید نمیکند اما کمک بسیاری به شما میکند تا متن سئو شده ای را ایجاد کنید برای مثال متنی را که مینویسید بررسی میکند خطاها و مزایای متن را در جهت سئو میگوید میتوانید خطا ها را اصلاح کنید و چراغ سبز را بگیرید.

3- انتخاب URL مناسب

بهتر است که آدرس صفحات سایت  شما کوتاه باشد و کلمه کلیدی شما را شامل شود، Seo Friendly یعنی معادل انگلیسی کلمات کلیدی خود را در لینک ها قرار دهید و از معادل فارسی و فینگیلیش (انگلیسیه فارسی!) کمتر و یا اصلا استفاده نکنید تاثیر لینک انگلیسی بیشتر خواهد بود به علت عدم تسلط کافی الگوریتم ها در زبان فارسی با این حال خیلی ها معتقدند در ایران استفاده از عبارات فارسی چون بومی است میزان به نمایش درآمدن در صفحات اول را افزایش میدهد.

یوآست سئو

4-انتخاب کلمه کلیدی مناسب

کلمه کلیدی برای جذب و ورود کاربران از طریق جستجو با کلمات در گوگل است و شما میتوانید از این طریق ورودی و ترافیک دریافت کنید،مهم ترین نکته در سئو که باید برای همه صفحات بهینه کنید ( نه فقط در صفحه اول )  همین کلمات کلیدی  مهم کسب و کار شماست. بنابراین ابتدا تمام کلمات کلیدی کسب و کار خود را بیابید و سپس بهترین و پر جستجو ترین آن را برای سایت خود قرار دهید تا کاربران با جستجوی آن در صفحه اول نتایج گوگل شما را بیابند.

حتما کلمات کلیدی مترادف و تقریبا مشابه را در یک صفحه قرار دهید و برای آن صفحه بهینه کنید اما برای هر صفحه یک کلمه کلیدی اصلی یا کانونی بیشتر در نظر نگیرید،بیشترین بازدید ها در صفحه اول گوگل هستند پس با بهبود کلمه کلیدی بصورت رایگان بازدید کننده واقعی دریافت کنید تا فروش خود را هم افزایش دهید.

روش پیداکردن کلمه کلیدی مناسب

در اکثر آموزش های سئو پیشنهاد میشود با تایپ در باکس جستجوی گوگل و پیشنهادات آن ( که پیشنهاد خود گوگل است نه کاربران ) کلمه کلیدی مناسب خود را بیابید اما بهتر است زیاد بر آن استناد نکنید زیرا که باید ببینید کاربران از شما چه میخواهند پس کلمات کلیدی که آن ها جستجو میکنند استفاده کنید نه کلماتی که بیشتر در سایت ها بدون تفکر استفاده شده است.

برای استفاده از یک منبع درست آماری سایت های بسیاری موجود است مانند سایت Google Trends ؛ در این سایت میتوانید تعداد جستجوی کلمات در کشور های مختلف با آمار های روزانه و ماهانه و هفتگی را مشاهده کنید، این آمار ها بر اساس تعداد جستجوی کاربران است و بهترین مکان برای فهمیدن کلمه کلیدی مناسب سایتتان  است ، با سرچ کلمات میتوانید روند جستجوی آن را توسط کاربران ببینید و میتوانید کلمات را مقایسه کنید و بهترین را انتخاب کنید ، مراحل پیدا کردن کلمه کلیدی مناسب به این صورت است :

  • لیستی از کلمات که میدانید مشتری شما آن را سرچ میکند بنویسید
  • کسب و کار خود را بشناسید و کلمات حوزه کاری خود را بیابید
  • کلمه کلیدی رقبای خود را بررسی کنید
  •  میزان سرچ کلمات را در گوگل بررسی کنید
  • بررسی الکسا رقبا
  • انتخاب کلمه ای که واقعا مشتری سرچ میکند
  • کلمات هم معنی و هم خانواده کلمه کلیدیتان را هم پیدا کنید
  • کلمات را به زبان مشتری نزدیک کنید.
کلمه کلیدی مناسب

اگر موارد زیادی را در سئوی سایت خود رعایت کردید و برای مدتی نیز به صفحات اول و دوم نیز آمدید اما حالا مطالب خود را در این صفحات نمیابید و پیشرفت چشمگیری در سئو ی مطالب خود نمیبینید یکی از مواردی که باید در نظر بگیرید این است که کلمه کلیدی مناسبی را انتخاب نکردید.، زیرا که باید بدانید کلمات کلیدی اهمیت بسیار زیادی در بهینه سازی سایت شما خواهند داشت.

مقایسه نهایی کلمات کلیدی انتخاب شده در حوزه کاری شما :

  • بررسی تعداد جستجو و ارزش کلمه
  • بررسی میزان ترند بودن کلمه
  • بررسی میزان سختی کلمه

5- انتخاب تگ مناسب برای عنوان ها ( Meta Tag )

قبل تر در اصطلاحات سئو با آن آشنا شدیم. تگ ها که عبارتند از H1 , H2 , H3 و …که در سئو فارسی هم باید رعایت شوند و باید بدانید که خیلی از مواردی که به شما میگوییم در سئوی زبان فارسی که تا حدودی متفاوت است هم صدق میکند.تگ ها یا همان متا تگ ها نشان دهنده میزان اهمیت تیتر های شماست برای مثال متنی که مینویسید دارای تیتر هایی است که بعضی ها اهمیت بالاتری از نظر موضوع متن دارد بنابراین باید از تگ H1 و به ترتیب H2و .. استفاده شود پس حواستان به متاتگ ها باشد ، از تگ H1 فقط یکبار میتوانید استفاده کنید.

6-بهینه کردن تصاویر سایت

تصاویر مطالب و صفحات سایت شما راهی هستند که کاربران شما را بیابند زیرا که تصویری که شما استفاده میکنید در نتایج گوگل قابل مشاهده هستن با توجه به عنوان و تگ alt که به تصاویر میدهید در یک کلمه خاص در گوگل به نمایش در می آیند همچنین تصاویر به نوشته های شما جذابیت میدهند.

سئو تصاویر سایت

روش های بهبود تصاویر سایت :

  • کاهش حجم عکس
  • استفاده از فرمت مناسب (webp)
  • قرار دادن عنوان مناسب داخل تصویر
  • قرار دادن عنوان مناسب در تگ Alt
  • قرار دادن توضیحات کوتاه در رابطه با عکس

7- Meta Description مناسب

همان جملات کوتاهی که لینک شما را تعریف میکند؛ حتما جملاتی که زیر لینک ها در صفحه نتایج گوگل هست را دیده اید ، اهمیت این جملات و کاربرد هوشمندانه آن ها به قدری مهم است که میتواند میزان کلیک خوردن آن لینک را چندین برابر کند و شما را در صفحه اول گوگل نگه دارد.
از لحاظ گوگل مهم هست که حتما در متا دیسکریپشن از کلمات کلیدی در این عبارات استفاده شده باشد و برای مخاطب نیز مهم هست که شما در جمله ای کوتاه بگویید که آیا مطلبی که میخواهد همین لینک است؟یا فریبشان داده اید ؟ همیشه سعی کنید از عنوان ها و توضیحات فریب دهنده استفاده نکنید زیرا که فقط کلیک خوردن و ورود مهم نیست بلکه میزان ماندگاری کاربران نیز در صفحه اهمیت دارد.

8-طول محتوا

طول محتوا تاثیر بسزایی در سئو مطالب دارد زیرا که با نوشتن محتوای جامع و کامل تبدیل به یک مطلب جامع خواهد شد و از آن سمت در سئو سایت شما تاثیر خواهد گذاشت سعی کنید برای مطالب شاخص و اصلی سایت از 800 کلمه کمتر مطلب ننویسید و برای مطالب زیر مجموعه مقالات شاخص تا 800 کلمه،تناسب میان تعداد کلمات کلیدی  نسبت به کل متن را که چگالی کلمه کلیدی نام دارد را نیز رعایت کنید برای هر 1000 کلمه 15 بار تکرار کلمه کلیدی کافی میباشد.

9-استفاده از نان ریزه ها

نان ریزه ها همان آدرس های پیج است که به شما میگوید دقیقا کجای سایت هستید و در واقع با این کار رضایت کاربر را جذب میکنید و با جلب رضایت کاربر رضایت گوگل را جذب میکنید به همین سادگی ،با رعایت همین نکته ساده که تاثیر زیادی در سئو دارد رتبه خود را بهتر کنید.

نان ریزه

10-لینک سازی مناسب در سایت

برای آنکه بین قسمت های مختلف سایت و مطالب ارتباط برقرار کنید و آن هارا به گوگل معرفی کنید لازم است که مطالب مرتبط را در کلمات خاص به یکدیگر لینک دهید تا ماندگاری کاربران را در سایت افزایش دهید و سبب بهبود سئو سایت خود شوید ایجاد ساختاری منظم از لینک بین تمامی صفحات سایت امری ضروری است که باعث رشد سریعتر در رتبه بندی های گوگل خواهد شد که به شرح زیر است :

  • نمودار درختی سایت را مشخص کنید صفحه اصلی را در راس قرار داده و سایر صفحات را شاخه های این درخت و هر صفحه را به صفحات دیگر لینک دهید و ارتباطی منظم بین شاخه ها ایجاد کنید.
  • لینک های مرتبط بدهید در هر متنی فقط به کلمات مرتبط لینک سازی را انجام دهید و از تکرار بی مورد آن و همچنین لینک دادن به مطالب غیر مرتبط جلوگیری کنید.
  • به متن لینک ها دقت کنید از متن و کلمات درست استفاده کنید که از هم خانواده های کلمه کلیدی هدف باشند و شناسایی کلمات توسط گوگل را با اینکار راحت تر کنید.
  • زیاده روی نکنید در لینک دهی ها و انتخاب کلمات و میزان استفاده از آن ها و تکرار ها افراط نکنید زیرا که فقط با این اعمال در شبکه لینک سازی بی نظمی ایجاد میکنید و نتیجه آن به ضرر سئو خواهد بود.
سئو خارجی

C : سئو خارجی چیست ؟

سئو خارجی برای بهبود رتبه صفحات سایت انجام میشود ،  و مجموعه عملیات خارجی سایت است از جمله : ( بهبود لینک های خارجی و لینک بیلدینگ ها،تبلیغات و ریپورتاژ آگهی و شبکه های اجتماعی و ایمیل مارکتینگ و… میباشد ) ،این اقدامات را بعد از انجام دو مرحله اول انجام میدهید تا براحتی بتوانید رتبه بهتری نسبت به رقبای قدیمی خود بدست آورید که روش های انجام آن و همچنین زمان انجام آن نا محدود است ( با هدف بهبود تجربه کاربری ویژه کاربران و افزایش ترافیک سایت)

1-شبکه های اجتماعی

شبکه اجتماعی بدلیل طرفدارانی که دارد شبکه ای است پر از مخاطب مشتاق به حوزه های کاری متفاوتی که شما برای آن ها محتوا تولید میکنید. شبکه اجتماعی راهی برای تعامل بین شما و مخاطبان شماست باید سعی کنید ارتباطات خود را در شبکه ها گسترش دهید به سوالات دنبال کننده های خود پاسخ دهید و به آن ها و خواسته های آن ها اهمیت دهید زیرا که این موضوع در نگاه گوگل اهمیت دارد .

شبکه اجتماعی های موثر در سئو

شبکه های زیادی موجود است اما فقط تعدادی از آن ها بخاطر بازخورد خوبی که دارند در سئو بسیار موثرند، شبکه هایی مثل توییتر ، یوتیوب ، پینترست ، فیس بوک ، اینستاگرام و.. هر کدام به نحوی برای سئوی سایت شما موثر هستند و نکاتی را در بر دارند که تاثیر بیشتری دارد برای رسیدن به خط اول گوگل.

بهتر است این نکات طلایی را بدانید و وقت زیادی را برای شبکه های اجتماعی بگذارید دنبال کننده های زیادی را جذب مطالب خود کنید و با ایجاد تعامل محبوبیت کسب کنید، شبکه اجتماعی جایی برای کسب محبوبیت ،کسب درآمد و شناخته شدن میباشد در واقع با کمی صبر و تلاش و تولید محتوای جالب میتوانید بدون هزینه تبلیغات گسترده ایجاد کنید.
ایجاد هم حسی و هم دلی میتواند در مطالب شبکه اجتماعی بیشتر باشد زیرا که برای مثال محیطی مانند اینستاگرام فضایی صمیمی تر دارد،همچنین یکی از مهم ترین نتایجی که با شبکه های اجتماعی میتوانید دریافت کنید برند سازی است که از طریق آن از یاد ها نمیروید و همیشه مخاطبان خاص خود را خواهید داشت.

چطور با شبکه اجتماعی سئو را بهبود دهیم ؟
  •  پاسخ گویی به کامنت ها و درخواست ها
  •  فعالیت مداوم و بر قراری ارتباط موثر
  •  تولید محتوای صادقانه و جذاب
  •  شما نیز مخاطبان خود را دنبال کنید
  •  لینک مطالب سایت خود را در شبکه ها قرار دهید
  •  ورودی های سایت خود را با شبکه ها افزایش دهید
  • برگزاری مسابقات و پیشنهاد های هیجان انگیز در شبکه های اجتماعی
شبکه اجتماعی

ما تمام شبکه های اجتماعی را بصورت جزیی و از تجربه هایی که کسب کردیم بررسی کرده ایم‌ و بصورت مقاله جمع آوری کرده ایم و همچنین نکات مهمی که در سئو ی سایت شما بصورت مستقیم تاثیر دارد را برای شما باز گو کرده ایم که با آن میتوانید روند اصولی تری را پیش بگیرید.

2-بک لینک Back Link

با بک لینک،لینک سایت شما در سایت های دیگر قرار میگیرد که این خودش به معنای اعتبار بخشی به سایت شما است و آن صفحه  ارزش و اعتبار صفحه لینک دهنده را دریافت کرده و رتبه میگیرد.

اگر تعداد زیادی بک لینک با کیفیت دریافت کنید به سرعت اعتبار و رتبه شما افزایش میابد و به عنوان یک فاکتور مهم در افزایش رتبه سایت و رنکینگ است البته که خرید بک لینک با تعداد زیاد کلاه سیاه محسوب میشود و موجب پنالتی سایت خواهد شد و بهترین روش دریافت بک لینک های واقعی و با کیفیت انتشار محتوای ارزشمند است که دیگران آن را منتشر و به شما ارجاع میدهند.

خطاهای سایت

رفع خطاها ی سایت و بهبود سئو

خطاهای سایت بخصوص سایت وردپرسی چندین مورد هستند که اگر آن هارا رفع نکنید مشکلات زیادی برای سئو سایت خود ایجاد میکنید برای مثال خطایی که باعث میشود صفحات برای کاربر نشان داده نشود یا سرعت سایت بسیار پایین آید که نتیجه آن عدم رضایت کاربران شماست و عدم رضایت کاربر و برگشت از سایت شما و ورود به سایت های دیگر مساوی است با عدم رضایت گوگل!!

مهمترین خطای سایت (خطای 404 )

خطا 404 زمانی رخ میدهد که صفحه ای پاک شود و موجود نباشد وقتی کاربر بر روی این لینک کلیک میکند صفحه ای نمی آید که این موضوع برای گوگل نا خوشایند است، حتما این صفحه را طراحی اختصاصی کنید و کاربر سردرگم را از سردرگمی خارج کرده و به صفحات دیگر یا صفحه اصلی هدایت کنید.

خطای 404

از ویژگی های صفحه 404 مناسب که برای سئو مشکلی ایجاد نمیکند :

  • حتما طراحی جذابی و سرگرم کننده داشته باشد
  • داخل ساختار سایت طراحی شود
  • به صفحات مقالات و محصولات پیشنهاد بدهد
  • دارای پیشنهاد رایگان باشد
نتیجه

در این مطلب با هم خواندیم که سئو چیست و چه اهمیتی در پیشرفت کسب و کار ما دارد و بعد از آن بررسی کردیم انواع سئو را و روش های انجام آن را که در هر نوع از سئو به چه صورت است و در انتها به رفع مشکلاتی که مانع رشد سایت در سئو میشود پرداختیم با این آموزش SEO به تمام نکات سئو پی پردیم و با انجام این نکات به صفحات نتایج گوگل خواهیم رسید که بدنبال آن ترافیک جذب کرده و فروش محصولات افزایش میابد،در آپدیت های بعدی این مقاله ما را همراهی کنید.

سئو چیست
مغز وردپرس
انجمن وردپرس
انجمن وردپرس

مطالبی که شاید دوست داشته باشید

پیشنهاد ویژه رایگان
درآمد از وردپرس و طراحی سایت

درآمد از وردپرس و طراحی سایت چقدر هست ؟

در این ویدیو با شما در مورد میزان درآمد یک وردپرس کار و طراح سایت صحبت میکنیم تا بدانید درآمد در ایران و حتی درآمد دلاری یک طراح چقدر میتواند باشد.

نکته : ایمیل و شماره موبایل معتبر را وارد نمایید تا لینک دانلود برای شما ارسال شود.

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

مطالب

پر بازدید هفته

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

لطفا نظرات و دیدگاه های ارزشمند خود را از طریق فرم زیربرای ما ارسال کنید ( برای پشتیبانی محصولات از بخش ناحیه کاربری اقدام کنید)

هیچ نظری وجود ندارد

× شما برای نظر دهی باید وارد شوید
با ما گفتگو کنید ...
×

اگر میخواهید هر روز آموزش رایگان ببینید وارد پیج اینستاگرام میلاد رنجبری شوید .